Délutánra mindig készítek egy kis saját készítésű csemegét, így nem esem kísértésbe, hogy az automatából vegyek valami egészségtelen vackot. Nagyon szeretem a gyümörcs - joghurt - túró variációkat, mert könnyűek és mégis hosszú ideig telítettségérzetet adnak.
Az áfonyás változat hozzávalói:
100 g áfonya 57 kcal
100 g sovány túró 78 kcal
50 g joghurt (3,5%-ös) 40 kcal
1 db háztartási keksz 23 kcal
Összesen: 198 kcal
Egy üvegedénybe vagy pohárba alulra egy kekszet aprítottam. Rászórtam egy marék áfonyát.
Soványtúrót joghurttal krémesre kevertem, pici citromlével és édesítőszerrel ízesítem, és rákanalaztam a gyümölcsre.
A tetejét fahéjjal, egy parányi saját készítésű szeder-ribizli lekvárral és néhány szem áfonyával díszítettem.