Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Antipasti

Olivaolajon átsütött, marinált zöldségek

2017. december 25. - Karcsú ínyenc

Antipasti bombából, répából és paparikából 

antipasti.jpg

Hozzávalók: 

1/2 kg gomba

3 db kaliforniai paprika: piros sárga és zöld

4 gerezd fokhagyma

6 teáskanál olivaolaj

3 teáskanál cukor

3 szál rozmaring,

3 szál kakukkfű

3 babérlevél

3 ek világos balzsamecet

1 dl zöldséglé

 

 Elkészítés:

A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a gombafejeket félbe vágjuk. A paprikákból csillag alakú süteményszaggatóval csillagokat szúrunk ki, a maradékot feldaraboljuk. A sárgarépát csíkokra szeljük.

A gombát, a paprikát és a répát egymás után, két-két kanál olivaolajban nagy fokozaton aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk és egy üvegedényben félretesszük. A serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Lejjebb vesszük a fokozatot, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, egy babérlevelet és a fokhagyma szeleteket. Hozzáadjuk a zöldséglevet és egy evőkanál ecetet, és összeforraljuk a cukorral. Az így készített lében lefedve a hűtőszekrényben marináljuk a zöldségeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr1413524243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása