Antipasti bombából, répából és paparikából
Hozzávalók:
1/2 kg gomba
3 db kaliforniai paprika: piros sárga és zöld
4 gerezd fokhagyma
6 teáskanál olivaolaj
3 teáskanál cukor
3 szál rozmaring,
3 szál kakukkfű
3 babérlevél
3 ek világos balzsamecet
1 dl zöldséglé
Elkészítés:
A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a gombafejeket félbe vágjuk. A paprikákból csillag alakú süteményszaggatóval csillagokat szúrunk ki, a maradékot feldaraboljuk. A sárgarépát csíkokra szeljük.
A gombát, a paprikát és a répát egymás után, két-két kanál olivaolajban nagy fokozaton aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk és egy üvegedényben félretesszük. A serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Lejjebb vesszük a fokozatot, hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, egy babérlevelet és a fokhagyma szeleteket. Hozzáadjuk a zöldséglevet és egy evőkanál ecetet, és összeforraljuk a cukorral. Az így készített lében lefedve a hűtőszekrényben marináljuk a zöldségeket.