Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Álomalak, elérlek még idén!

Időutazásos motiváció

2018. január 06. - Karcsú ínyenc

Akkor tudod elérni a célodat, ha  tudod, hogy mit akarsz és bízol benne, hogy el is tudod érni.

Ezért most egy időutazásra hívlak. Először a menjünk múltba, ahonnan erőt és önbizalmat tudunk meríteni korábbi sikereinkből, azután a jövőbe, hogy agyunkba képileg is beprogramozzuk a kitűzött célt. Agyunk olyan, mint egy navigációs készülék, be kell a pontos célt táplálnunk ahhoz, hogy célba érhessünk. Ha világosan és egyértelműen meghatároztuk tudatos és tudattalan tartományban is, hogy mit akarunk elérni és erre tartósan fókuszálunk, agyunk gondoskodik róla, hogy el is érjünk az áhított célba. Számos meditációs módszer felismerte már ezt az egyszerű trükköt, miért ne használnák ki a fogyókúrás célunk éléréséhez is?

Feküdj le, vagy ülj kényelmes helyzetben. Húnyd le a szemed és lazítsd el sorban az izmaidat. Először az arcizmaidat, a nyelvedet, majd a nyakadat, kívül és belül, a vállaidat, a felkarodat, kezeidet, mellkasodat, törzsedet, felső combjaidat, lábszáratat végül a lábfejedet. Engedd, hogy az egész tested kellemes, ellazult, békés állapotba kerüljön. Végy egy pár mély lélegzetet. Ahogy a levegőt kifújod, hagyd, hogy minden feszültség és gond elszálljon belőled. Ezzel fel is készültünk az időutazásunkra.

Most képzeletben repítsd vissza magadat  múltba, egy olyan időpillanatba, amikor egy nagyon nehéz helyzetet, vagy nehéz feladatot sikeresen megoldottál és ezért különösen büszke voltál magadra. Gondold át és ismerd fel, hogy milyen rejtett erőid és képességeid segítettek a nehéz feladat megoldásában. Mindannyiunknak vannak rejtett képességei, amit első pillantásra nem vesznek észre ismerőseink, sokszor mi magunk sem tudunk róluk. Ezek általában csak a különösen komoly kihivások esetén törnek fel, sietnek segítségünkre. Tudatosítsd magadban, hogy micsoda óriási erők szunnyadnak benned. Ezeket szükség esetén elő tudod hívni, és használni.

Sok féle képesség, tulajdonság segíthet bennünket fogyókúrás és persze egyéb céljaink elérésében. Legfontosabbak lehetnek az elszántság, kitartás, bátorság, önfegyelem, de nagyon nagy segítség lehet például a kreativitás is, bár első hallásra különösnek tűnhet.

Most, hogy tudatosítottad magadban, hogy milyen csodafegyvereket tudsz bevetni a régi rossz szokásokkal és a felesleges kilókkal szemben, jöhet a következő lépés, beprogramozzuk anyunkba, hogy mi a cél.

Most tehát repülj előre gondolatban, annyira, amit reálisnak tartasz ideális alakod eléréséhez. Heti maximum egy kg fogyással számolj, hogy reális legyen a cél az egészsséged veszélyeztetése nélkül. Tehát ha mondjuk 10 kg-t kell leadnod, akkor számolj három hónapot legalább. Képzeld el, hogy az adott időpont reggelén felébredsz. Felkelsz és a szokásos rutin szerint kimész a fürdőszobába és ráállsz a mérlegre. Boldogan látod, hogy a mérleg a régóta áhított számot mutatja. Az is feltűnik ahogy a mérlegre lenézel, hogy a hasad feszes és lapos lett, nem takarja el a pocak a kilátást. Továbbra is a jövőbni reggelben időzve szemléld meg az alakodat a fürdőszobatükörben. Mosolyogva élvezd a látványt, hogy pontosan olyanná formáltad a tested, amilyet mindig is szerettél volna. Örülj neki, hogy eltűntek a felesleges hurkák és zsírpárnák! Éld át ezt az örömöt egy kis ideig. Ez az öröm lesz az egyik legfontosabb motiváció a célhoz vezető úton, ezért javaslom, hogy esténként elalvás előtt ismételd meg ezt a gyakorlatot. Hihetetlenül hatásos, meg fogod látni.

marion-michele-191320.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr113553671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása