Anyácska kérésére legyen ma egy tápláló vegán recept vacsorára. A csicseriborsó fogyasztása nagyon ajánlott azoknak a diétázóknak, akik nem fogyasztanak állati fehérjét, mert viszonylag magas a fehérje tartalma (7%), ideális kombinációban több hasznos tápanyaggal. Tehát a ma esti vacsora csicseriborsó saláta mindennel, amit itthon találok. A sütőtök a színe miatt került bele, gondoltam, hogy jól fog mutatni az élénk narancssárga színe a zöld uborka és a piros paradicsom között.
Hozzávalók 3 adaghoz:
240 g főtt csicseriborsó (konzerv) - 314 kcal
200 g (egy fél) kígyóuborka - 30 kcal
1 paradicsom (kb. 100 g) - 18 kcal
1 fej lilahagyma - 40 kcal
150 g sütőtők - 68 kcal
2 ek olivaolaj - 180
1 fél citrom leve - 22 kcal
1 ek ecet
só, bors, ízlés szerint
Petrezselyem zöld
Egy adag kalóriaértéke: 224 kcal
A hozzávalókat felvágjuk, a konzerv levét leöntjük és egy tálban összekeverjük. Olajból, ecetből, citromléből és fűszerekből salátaöntetet csinálunk. Vágott petrezselyemmel díszítjük. Pirított kenyérkockával is lehet még gazdagítani.