Pörgesd fel a szervezeted öntisztító folyamatait ezzel a könnyű, melengető levessel!
Nagyon sokan nagyon sok helyen leírták már a gyömbér és a zeller méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatását. Ha bővebben érdekel a téma, a legfontosabb dolgokat pillanatok alatt megtalálod az interneten.
Szeretem a zellert, sokszor készítek leves, salátát vagy köretet belőle. A változatosság kedvéért - na meg ezért, mert éppen volt itthon - most egy diónyi gyömbért is reszeltem bele. Mivel elég finom lett, megosztom most a receptet.
Hozzávalók 4 főre:
1 fej (kisebb) zeller (kb 500 g) - 210 kcal
1 diónyi gyömbér - 10 kcal
1 fej (kisebb) vöröshagyma - 28 kcal
1 Ek étolaj - 90 kcal
2 gerezd fokhagyma - 8 kcal
Só, bors
3 szelet kenyér - 90 kcal
Egy adag: 109 kcal
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A sütőt bemelegítjük, a kenyeret is felszeljük és felkockázzuk.
Lábosban olajt hevítünk és a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zellerkockákat és egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Közben megtisztítjuk és lereszeljük a gyömbért és betesszük a sütőbe a kenyérkockákat.
A reszelt gyömbért a zellerhez adjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű levest kapjunk, sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Ha felforrt, egy-két percig kis fokozaton hagyjuk. Belekeverjük a joghurtot, ez kellemesen savanykás, friss ízt ad a levesünknek. Vágott zöldpetrezselyemmel és pirított kenyérkockával tálaljuk.