Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Gyömbéres zellerleves

Pörgesd fel!

2017. december 31. - Karcsú ínyenc

Pörgesd fel a szervezeted öntisztító folyamatait ezzel a könnyű, melengető levessel!

Nagyon sokan nagyon sok helyen leírták már a gyömbér és a zeller méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatását. Ha bővebben érdekel a téma, a legfontosabb dolgokat pillanatok alatt megtalálod az interneten.

Szeretem a zellert, sokszor készítek leves, salátát vagy köretet belőle. A változatosság kedvéért - na meg ezért, mert éppen volt itthon -  most egy diónyi gyömbért is reszeltem bele. Mivel elég finom lett, megosztom most a receptet.

Hozzávalók 4 főre:

1 fej (kisebb) zeller (kb 500 g) - 210 kcal

1 diónyi gyömbér - 10 kcal

1 fej (kisebb) vöröshagyma - 28 kcal

1 Ek étolaj - 90 kcal

2 gerezd fokhagyma - 8 kcal

Só, bors

3 szelet kenyér - 90 kcal

Egy adag: 109 kcal

gyo_mbe_res_zellerleves.jpg

Elkészítés: 

A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A sütőt bemelegítjük, a kenyeret is felszeljük és felkockázzuk.

Lábosban olajt hevítünk és a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zellerkockákat és egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Közben megtisztítjuk és lereszeljük a gyömbért és betesszük a sütőbe a kenyérkockákat.

A reszelt gyömbért a zellerhez adjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű levest kapjunk, sóval, borssal és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük. Ha felforrt, egy-két percig kis fokozaton hagyjuk. Belekeverjük a joghurtot, ez kellemesen savanykás, friss ízt ad a levesünknek. Vágott zöldpetrezselyemmel és pirított kenyérkockával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr2013536537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása