Alacsony szénhidrát és magas rosttartalma miatt különösen esti étkezésre javasolt ez az egyszerű zöldséges kompozíció. Az olivaolaj segíti a zsírban oldódó vitaminok feldolgozását és telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően jótékonyan hat az egészségünkre. A köménymag amellett, hogy jó ízt ad, segíti a rostban gazdag ételek emésztését is.
Hozzávalók (2 főre):
-
400 g hokaido tök – 180 kcal
-
200 g cukkinii – 32 kcal
-
200 g burgonya – 132 kcal
-
100 g minipadlizsán – 24 kcal
-
150 g paprika – 41
-
50 g reszelt sajt – 170 kcal
-
2 tk olivaolaj – 54 kcal
-
1 tk kömény,
-
só, bors
-
1 gerezd fokhagyma
Egy adag: 317 kcal
A sütőt 180 C -ra előmelegítjük, közben a zöldségeket vékony szeletekre vágjuk. Egy edényben összekeverjük az olajat, a köményt, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot. A zöldségszeleteket belemártjuk és szépen sorban elhelyezük a tepsiben egy sütőpapíron. A sütő középső részén 15 percig sütjük. Kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, majd további 15 percig sütjük.