Nálam a kerti szezonban leginkább az határozza meg a menüt, hogy mi terem éppen a kertben. Így aztán tényleg helyi és idény jellegű zöldségeket tudok használni, legalább részben. Nem vész el az értékes vitaminok nagy része a tárolás és szállítás során. Most tehát zukkini és brokkoli a sláger, de érik még paprika, paradicsom és padlizsán is.
Ma ez lett belőlük.
Hozzávalók két főre:
- 300 g kifőtt tészta - 372 kcal
- 200 g brokkoli (egy picike fej) - 86 kcal
- 300 g cukkini (egy közepes darab) - 48 kcal
- 100 g csiperke gomba (3 nagyobbacska darab) - 39 kal
- 100 g (egy mini) padlizsán - 24 kcal
- 1 darab paprika - 27 kcal
- 1 evőkanál zöldséglevespor - 6 kcal
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma - 92 kcal
- Só, bors, kömény, kapor
Egy adag: 437 kcal
A zöldségeket alaposan megmossuk és összevágjuk. Ha saját kertből van, vagy bio, nem érdemes meghámozni, mert akkor sok értékes vitamint elveszítünk.A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a brokkolit, a padlizsánt, a cukkinit és a gombát és kevés vizet öntünk alá. Sóval, borssal, köménnyel, zöldségleves porral, és kaporral ízlés szerint ízesítjük. Közben kifőzzük a tésztát és máris lehet tálalni. Reszelt sajttal lehet gazdagítani.