Hozzávalók:
kb. 1 kb karaj
1 szál füstölt kolbász
4 gerezd fokhagyma
2 dl olaj
1 dl fehérbor
Só, bors, őrölt kömény, majoranna
Elkészítés:
A karajba hegyes késsel két oldalról rést hasítottam ahol be tudtam tölteni a füstölt kolbászt. A töltött húst megkentem olajjal, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával és fokhagymaszeletekkel bepácolva, lefóliázva éjszakára a hútőszekrényben pihentettem. Másnap még egy kis olajat, egy deci fehérbort csorgattam rá, egy fél pohár vizet öntöttem alá, mellé tettem egy vöröshagymát és alufóliával lefedve, kb. másfél órát sütöttem. Sütés közben néhányszor kivettem, meglocsoltam az olajos szafttal, és még egy pici vizet öntöttemalá, majd még 20 percig a fóliát levéve pirosra sütöttem.