Idén nem volt egyszerű feladat a karácsonyi menü összeállítása. 10 vendégre számoltunk. Egyik unokahúgom glutén és laktóz érzékeny, egy másik vendég totál vegán, nem fogyaszt semmi állati eredetű élelmiszert, így a tojás és a tejtermékek is kiestek, a lányom a husikát szereti, a többiek, velem együtt mindenevők, viszont vigyáznak a vonalaikra. Némi fejtörés és receptgyűjtögetés után a következő menüt állítottam össze:
Előétel: Antipasti gombából, répából és paprikából pirított kenyér csillagokkal
A receptet itt találod: http://merlegelj.blog.hu/9999/12/31/antipasti_926
http://merlegelj.blog.hu/2017/12/25/ropogos_kenyercsillagok
A kenyércsillagok receptjét itt találod: http://merlegelj.blog.hu/2017/12/25/ropogos_kenyercsillagok
Főétel vegáknak: Füstölt tofu nyársacskák
A tofu nyársak receptjét itt találod: http://merlegelj.blog.hu/2017/12/25/fustolt_tofu_nyarsak
Főétel húsevőknek: Füstöltkolbásszal töltött karaj
A kolbásszal töltött karaj receptjét itt találod: http://merlegelj.blog.hu/2017/12/25/kolbasszal_toltott_karaj_518
Köretek: édesburgonya püré és pároltkáposzta almával
A párolt káposztát készen vettem, befőttes üvegben az Aldiban. Almával keverve árulják, még egy kis aszaltszilvával gazdagítottam, és piros almából kiszúrt csillagokkal díszítettem, hogy még karácsonyibb legyen.
Édesburgonya püré köret:
Az édesburgonya gyönyörű színével és sütőtökre emlékeztető édeskés ízével remekül illik húsok mellé köretként.
Az édesburgonyát meglhámozva, felkockázva sós vízben megfőztem, leszürtem, krumplinyomóval összetörtem és egy evőkanálnyi margarinnal elkevertem.