Egyszerű recept, nem igényel különösebb konyhai gyakorlatot, sem sok időt. A kapor intenzív íz élményt ad, a héjában főtt burgonya szénhidráton kívül A, B és C-vitaminnal, a tükörtojás pedig fehérjével és többek közt a szemünk egészségét védő luteinnel lát el minket.
Hozzávalók 2 főre:
- 500 g burgonya - 430 kcal
- 2 tojás - 152 kcal
- 1 ek vaj (vagy margarin) -112 kcal
- 1 ek liszt - 111 kcal
- 2,5 dl zöldséglé - 30 kcal
- 2 ek finomra vágott kapor - 32 kcal
- 2 ek tejföl - 40 kcal
- 1 ek joghurt - 7 kcal
- Só, bors,
- 1 el ecet - 3 kcal
1 adag: 459 kcal
A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük lisztet. Felöntjük zöldséglével (kockából, vagy porból az egyszerűség kedvéért), és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kaprot és jól elkeverjük. Végül a tejfölt, joghurtot és az ecetet összekeverjük, és a szószhoz adjuk. Jól illik héjában főtt burgonyán kívül például lazachoz, vagy főtt húsokhoz is.