Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Szilvás süti omlós tésztával

Finom őszi ízek

2017. szeptember 17. - Karcsú ínyenc

A hűvös őszi reggeleken jól esik egy frissen sült sütemény a reggeli kávé mellé. Ma végre futotta az időmből, hogy valami szezonális finomságot készítsek, ami mértékkel fogyasztva nem borítja fel a diétámat.

Olyan receptet szerettem volna ma készíteni, amihez kedvenc őszi gyümölcsömet, a szilvát tudom felhasználni. Fahéjjal és kevés barna cukorral ízesítve remekül ízlett a későre csúszott reggeli során.

Talán olvastad már korábbi receptjeimben, hogy a fahéj mennyire jó hatással van az emésztésre:

Megelőzi, illetve megszűnteti a felvúvódást, lassítja a gyomor kiürülését, így tovább tart a telítettség érzet, a vércukorszint kiegyensúlyozottabbá válik, vírus- és baktériumölő hatású, ezen felül javítja a hangulatot.

A sütő kellemesen felmelegítette a konyha hőmérsékletét, az édes fahéjjas illat pedig még otthonosabbá tette a hangulatot. Azon melegében le is fotóztam a jól sikerült sütit, hogy megoszthassam veled, kedves olvasó.

szilvassuti_egesz.jpg

Hozzávalók (négy szelethez): 

15 dkg rétesliszt - 555 kcal

5 dkg barna cukor (persze fehér is jó) -189 kcal

7 dkg vaj - 522 kcal

1 táskanál fahéj - 7 kcal

1 evőkanál őrölt mogyoró (lehet dió vagy mandula is) - 40 kcal

1 teáskanál sütőpor - 6 kcal

1 tojássárgája - 58 kcal

60 dkg szilva - 276 kcal

1 csipet só

Egy szelet (negyed süti) energiatartalma: 413 kcal

Elkészítés:

A lisztet, a vajat, a sütőport, az őrölt mogyorót, a tojássárgáját és a sót alaposan összegyúrjuk. A cukorból egy kanálnyit félreteszünk, és elkeverjük a fahéjjal. A maradék cukrot is belekeverjük a tésztába és összegyúrjuk. A kész tésztát fél órára lefedve a hűtóbe tesszük. Ezalatt megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük a szilvát és bekapcsoljuk a sütőt (170-180 Celsius fokra kell előmelegíteni). Fél óra elteltével a tésztát lisztezett gyúródeszkán kb 26 cm-es átmérőjűre nyújtjuk. Tehetjük tortaformába, vagy sütőpapíron egy tepsire. Villával megszurkáljuk és elrendezzük rajta a szilvaszeleteket. 35 percig sütjük, majd langyosra hűtjük. A kész süti tetejét megszórjuk a cukrozott fahéjjal és felszeletelve tálaljuk. Azért nem sütés előtt szórom rá a fahéjas cukrot, mert akkor a szilva túl sok levet ereszt.

szilvas_suti.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr412870746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása