Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Milyen alakot szeretnél?

2018. január 01. - Karcsú ínyenc

Január elején érdemes végig gondolni, hogy mit sikerült elérni az előző évre kitűzött célokból. Az elért eredményeket milyen stratégiával sikerült elérni? Milyen erősségeid segítettek a célhoz vezető úton? Ha nem sikerült elérni a kívánt eredményt, mi lehet az oka? Mit tudnál másképp csinálni a jövőben?

Tételezzük fel, hogy szeretnéd, ha a BMI-d az egészséges tartományba kerülne az év végéig. Ha ehhez sokat kell fogynod, mondjuk több jegyű szám a súlyfelesleged, akkor a feladat egy ilyesztő hegyként tornyosulhat előtted, és egy halk hang már suttogja is a fejedben:

"Ó, kár is megpróbálni, nekem úgy sem sikerül, tavaly sem ment, két hét után feladtam."

Ilyenkor érdemes a hegycsúcsra vezető utat apróbb szakaszokra bontani. Mondjuk mit szeretnél elérni január végére? Egy szerényebb, reálisabb cél nem olyan ijesztő. Ha év végéig 20 kg-ot szeretnél fogyni, akkor január végére tervezz szerény 2 kg-ot, azt kis önfegyelemmel biztosan eléred. Az első kis siker pedig önbizalmat ad a további folytatáshoz. 

Miután kitűzted az első szakaszt, a január végi célt, bontsd még kisebb lépésekre: mit szeretnél elérni a  hét végéig? Ha fél kg-ot szeretnél fogyni, tervezd meg egészen pontosan, hogy mit vagy hajlandó tenni a célod elérése érdekében. Mit fogsz változtatni?

Néhány apró ötlet, ami hosszú távon nagyon komoly eredményekhez segíthet eljutni:

  • Az étrendet előre, írásban megtervezni - és többnyire be is tartani :)
  • A napi szénhidrát- és zsírbevitelt tudatosan csökkenteni, helyettük egyél több gyümölcsöt és zöldséget 
  • Készételek, hamburgerek helyett otthon főzött ételt fogyasztani
  • Bevásárló lista alapján vásárolni
  • Lassan, koncentrálva, tudatosan enni
  • Többet mozogni - ez így kevés, pontosítani kell, például: hetente legalább 5-ször legalább fél órát gyalogolok
  • Új sportokat kipróbálni, és kiválasztani, mi az, amit szívesen csinálsz és ami bele is fér az életedbe.

Ha megvan az első kis cél, és van ötleted,  hogy hogyan érd el, határozd el, hogy meg is teszed. Ha lehet, írd fel egy füzetkébe, ahol a súlyod, illetve a derékbőséged változását is vezetheted, így sokkal komolyabban fogod venni.

Ha van kedved, írd meg, hogy mi  célod, és milyen stratégiával kívánod elérni. Próbálok segíteni, hogy a buktatóknál se menjen el a kedved.

kyle-johnson-383916.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr3513538507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása