Ha megnézed az összetevők tápanyagértékét, láthatod hogy a cukkini a paradicsom és paprika a krumplihoz képest jóval kevesebb kalória így nem csak finomabbá és színesebbé, de jóval könnyebbé, diétásabbá is teszik a hagyományos paprikáskrumplit.
Hozzávalók 4 főre:
1 evőkanál olaj 107 kcal
200 g hagyma 80 kcal
800 g burgonya 552 kcal
300 g zsenge cukkini 48 kcal
150 g hámozott paradicsom 27 kcal
1 zöldpaprika (kb 100 g) 20 kcal
100 g füstöltkolbász 372 kcal
1 gerezd fokhagyma 6 kcal
só, bors, pirospaprika, kömény ízlés szerint
Egy adag tápértéke: 303 kcal
Az olajon párold a hagymát üvegesre. Húzd félre, add hozzá a paprikát, keverd el, öntsd fel egy kis vízzel, és mehet hozzá a krumpli. Közben vágd fel a paprikát és a paradicsomot, és add hozzá ezeket is. Szeld vékonyra a kolbászt, és add hozzá. Fűszerezd ízlés szerint. Legkevesebb főzési idő a cukkininek kell, ezért ezt add hozzá utoljára, és az apróra vágott fokhagymát. A cukkinivel is főzd még vagy 10 percig. Ha a krumpli puhára főtt, tálaható.