Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Muffin formában sült kenyér- és sonkakosárkák

Látványos vendégváró egyszerű alapanyagokból, vega és sonkás változatban

2017. május 01. - Karcsú ínyenc

Mutatós vendégváró egyszerű alapanyagokból. A spenót megint csak a színe miatt került bele, lehet a kosárkákat színes paprikakockákkal, vagy párolt vegyeszöldséggel is színesíteni, vagy vágott petrezselyemmel, paradicsommal díszíteni tálaláskor. Variáld bátran asszerint, hogy éppen milyen alapanyagok állnak a rendelkezésedre.

Persze nem kell vendégekre várni, a gyerekek és az egész család örülni fog, ha ilyen kreatív formában tálalod nekik az ételt. Aki fogyókúrázik, inkább a sonkás változatból egyen, a kenyeresből max. 2 darabot. Nekem két hatos muffinformám van, az egyikben a kenyeres vega, a másikban sonkás változatot készítettem.

kenye_rkosa_rka.jpg

Hozzávalók 6 kenyérkosárkához:

6 szelet teljeskiőrlésű szendvicskenyér 450

2 tojás - 152 kcal

100 g trapista sajt - 341 kcal

1 fej lilahagyma - 40 kcal

egy marék spenótlevél 5 kcal

1 teáskanál vaj - 134

Egy darab tápértéke: 187 kcal

kenye_rkosa_rka_nyersen.jpgA kenyereket sodrófával lapos korongokká nyújtjuk. Egyik felüket vékonyan megvajazzuk, ezzel a felükkel lefelé belenyomkodjuk a muffin formába. apróra vágott lilahagymát, sajtot szórunk bele. A tojásokat felverjük, sóval borssal fűszerezzük és a kosárkákba csorgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160 fokon) 15 percig sütjük.

Hozzávalók 6 sonkakosárkához:

100 g szeletelt csirkemellsonka -95 kcal

2 tojás - 152 kcal

100 g trapista sajt - 341 kcal

1 fej lilahagyma - 40 kcal

egy marék spenótlevél 5 kcal

1 teáskanál vaj - 134

Egy darab tápértéke: 128 kcal

 A formát vékonyan megkenjük vajjal, és belenyomkodjuk a sonkaszeleteket, formánként 2 db-ot. Megtöltjük apróravágott hagymával, spenóttal, belecsorgtjuk a felvert tojásokat, és a tetejére sajt darabkákat teszünk. A 180 fokra előmelegített sütő középső részén kb. 15 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr2812466695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása