Mutatós vendégváró egyszerű alapanyagokból. A spenót megint csak a színe miatt került bele, lehet a kosárkákat színes paprikakockákkal, vagy párolt vegyeszöldséggel is színesíteni, vagy vágott petrezselyemmel, paradicsommal díszíteni tálaláskor. Variáld bátran asszerint, hogy éppen milyen alapanyagok állnak a rendelkezésedre.
Persze nem kell vendégekre várni, a gyerekek és az egész család örülni fog, ha ilyen kreatív formában tálalod nekik az ételt. Aki fogyókúrázik, inkább a sonkás változatból egyen, a kenyeresből max. 2 darabot. Nekem két hatos muffinformám van, az egyikben a kenyeres vega, a másikban sonkás változatot készítettem.
Hozzávalók 6 kenyérkosárkához:
6 szelet teljeskiőrlésű szendvicskenyér 450
2 tojás - 152 kcal
100 g trapista sajt - 341 kcal
1 fej lilahagyma - 40 kcal
egy marék spenótlevél 5 kcal
1 teáskanál vaj - 134
Egy darab tápértéke: 187 kcal
A kenyereket sodrófával lapos korongokká nyújtjuk. Egyik felüket vékonyan megvajazzuk, ezzel a felükkel lefelé belenyomkodjuk a muffin formába. apróra vágott lilahagymát, sajtot szórunk bele. A tojásokat felverjük, sóval borssal fűszerezzük és a kosárkákba csorgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160 fokon) 15 percig sütjük.
Hozzávalók 6 sonkakosárkához:
100 g szeletelt csirkemellsonka -95 kcal
2 tojás - 152 kcal
100 g trapista sajt - 341 kcal
1 fej lilahagyma - 40 kcal
egy marék spenótlevél 5 kcal
1 teáskanál vaj - 134
Egy darab tápértéke: 128 kcal
A formát vékonyan megkenjük vajjal, és belenyomkodjuk a sonkaszeleteket, formánként 2 db-ot. Megtöltjük apróravágott hagymával, spenóttal, belecsorgtjuk a felvert tojásokat, és a tetejére sajt darabkákat teszünk. A 180 fokra előmelegített sütő középső részén kb. 15 percig sütjük.