Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Krimi workout

Ha tényleg akarsz, találsz időt mozogni!

2017. szeptember 16. - Karcsú ínyenc

Sokan szeretnénk fogyni, egészségesebben élni, mozgásszegény életmódunkat sporttal kiegészíteni. Bár rengeteg kifogás kínálkozik, valójában ez csakis és egyes-egyedül saját magunkon múlik. A legfontosabb, hogy megváltoztassuk a gondolkodásunkat és így legyőzzük a kínálkozó kifogásokat. Az egyik leggyakoribb kifogások a nincs pénzem és nincs időm sportolni kezdetűek.

Manapság annyi ingyenes sport videót találsz a youtube-on, hogy a nincs pénzem edzőteremre kezdetű kifogást ejthetjük. Amíg az idő engedi lehet sétálni, gyalogolni, kocogni a szabadban. Rossz idő pedig tulajdonképpen nincs is, csak rosszul felöltözött ember :D.

Esős időre is van egy tippem. Ha otthon ülsz a kanapén és krimit nézel, egy kis edzéssel kombinálhatod:

  • Bevezető alatt állj fel, esetleg kapaszodj egy széktámlába és 20-szor áll magaslábujjhegyre.
  • Minden gyilkosságnál végezz 20 kitörést.
  • A helyszínelés alatt kapaszkodj meg a kanapé szélébe, emeld fel a lábaidat és biciklizz 20 fordulatot.
  • A rendőrségi kihallgatások alatt állj egy falfelület vagy ajtó mellé, támaszd neki a hátadat, végig az egész gerincoszlopot. Csússz le ülő helyzetbe, és tartsd ki legalább egy percig.
  • A végén a feliratok alatt végezz állásból 20 ugrást terpeszállásba, karjaidat lendítsd magastartásba.
  • A gyakorlatok között végezhetsz helyben járást, akkor az egész film alatt szorgalmasan égeted a kalóriákat!

Ezek a gyakorlatok nem fognak túlságosan megerőltetni, mégis elég sok izomcsoportot átmozgatnak, külön idő ráfordítása nélkül. Ha rászoksz és heti rendszerességgel végzed, egyre többször eszedbe fog jutni, hogy kihasználd a rendelkezésre álló időt néhány gyakorlatra. Például legutóbb a reptéren kellett sokáig várakoznom, fogtam a bőröndöm húzókáját, és már végeztem is alábujjhegyre állásokat. Gondolj bele, ha minden nap csak 10 percet mozgásra szánsz, az egy évben már 60 óra edzés! Később persze lehet ambiciózusabb célokt is kitűzni, minden esetre jobb kis lépésekkel kezdeni, mint semmit sem csinálni. A leghosszabb út is egyetlen lépéssel kezdődik.

21706445_1605162932847448_1521070482_o.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr7312868588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása