Finom és egyszerű!
Hozzávalók két főre:
1 hagyma - 44 kcal
2 szelet kenyér - 160 kcal
2 evőkanál olaj -212 kcal
1/2 liter zöldségleves (porból) - 15 kcal
250 g fejtett zökdborsó (lehet fagyasztott is) - 203 kcal
2 tojás - 152 kcal
3 evőkanál tejföl - 50 kcal
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld,
só, bors, pirospaprika
Egy adag tápértéke: 418 kcal
A tojásokat feltesszük főzni, és bekapcsoljuk a sütőt. A hagymát apróra vágjuk, és 1,5 evőkanál olajon 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a zöldséglével, hozzáadjuk a borsót, és kb 10-15 percig főzzük. Fűszerezzük, és belekeverjük a tejfölt. Közben kockákra vágjuk a kenyeret, egy tűzálló tálba öntjük a maradék olajat, belekeverjük a kenyérkockát, és kb. 10 percig prítjuk a sütőben. Lehet serpenyőben is, de nekem ott mindig megég. A tojást megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A levest pürésítjük, és a tojással, kenyérkockákkal tálaljuk.