Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Céklaleves

Orosz borscs leves húsmentes változata

2017. május 22. - Karcsú ínyenc

Nyers céklával ez a recept eléggé időigényes, érdemes dupla adagot készíteni és felét lefagyasztani, esetleg több adagban. Katrin zacskóban lefagyasztva hozta magával ebédre, mondhatom, hogy elég furán nézett ki. Rá kellett kérdeznem, hogy mi a csuda ez, és megkóstolhatom-e. Nem bántam meg, az én ízlésemnek nagyon is megfelel, megtartom a receptet. Készen vett főtt céklával készítettem, hogy megússzam a cékla hámozást.

Hozzávalók 4 főre:

500 g cékla - 215 kcal

3 közepes sárgarépa - 75 kcal

200 g burgonya - 138 kcal

1 nagy fej vöröshagyma - 60 kcal

1 paradicsom - 22 kcal

1 evőkanál olaj - 90 kcal

500 ml zöldségleves (bio porból) - 17 kcal

1 evőkanál citromlé - 2 kcal

1 gerezd fokhagyma -  6 kcal

4 teáskanál tejföl - 121

4 babérlevél

1 evőkanál ecet 

Só, bors

Egy adag tápértéke 186 kcal.

 ceklaleves2.jpg

A hagymát felkockázzuk. A céklát és a krumplit is megtisztítjuk és kockákra vágjuk, a répát szeletekbe. A hagymát a az olajon üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk az összevágott zöldségeket. Időnként megkeverve pici vízzel fedő ltt pároljuk. Közben fél liter vizet felforralunk, két púpos teáskanál zöldséglevesport belekeverünk és az így elkészített lével felöntjük a levest. Hozzáadjuk a babérlevelet és kb. 30 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Sóval borssal, ecettel és ciromlével ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük. A fokhagymát apróra vágjuk, és belekeverjük a tejfölbe, és ezzel tálaljuk a levest. 

Más céklás recept:

http://merlegelj.blog.hu/2017/05/19/ceklas_zoldbabsalata_mozzarellaval

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr412527011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása