Ezt a könnyű tavaszi levest rántás és habarás nélkül készítheted. Aki a krémleveseket szereti, le is turmixolhatja. A karalábé levelét is beleteheted, mivel ezek is ehetők, sőt, háromszor annyi vitamint tartalmaznak, mint a gumó. Energiatartalma igen alacsony, ezért kiváló alapanyaga a fogyókúrás fogásoknak.
Hozzávalók 4 főre:
1 fej zsenge karalábé, kb. 400 g: 108 kcal
2 kisebb burgonya , kb. 200 g: 138 kcal
1 zöldségleveskocka: 25 kcal
1 evékanál (20 g) sovány krémsajt (4% zsírtartalom): 21 kcal
Petrezselyem zöld
Só, zöldfűszerek
Egy adag (150 ml) tápértéke: 73 kcal
A karalábét és a krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Egy pohárnyi vízben a húsleveskockával megpároljuk.
Felöntjük 3 pohár vízzel, ízlés szerint fűszerezzük, és rántás helyett egy púpos evőkanál sovány krémsajttal sűrítjük.
Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel díszítjük.