Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Le a tavaszi fáradsággal!

Edzésterv és motiváció kezdőknek

2017. április 23. - Karcsú ínyenc

Végre itt a tavasz! Hosszabbak a nappalok, több a fény, a szín, mégis sokan szenvedünk a tavaszi fáradságtól.

Nálam ez úgy működik, hogy minél többet mozgok, annál több az energiám. Valószínűleg azért, mert alacsony a vérnyomásom, és egy kis mozgás, akár kertészkedés, fehozza a normális szintre. Főleg a friss levegőn végzett mozgás segít.

A célom, hogy minden nap legalább fél órát mozogjak. Ez lehet intenzív edzés súlyokkal, de akár egy séta, vagy kerti bogarászás is. Napi 30 percet tudok szakítani magamra ha igazán akarom. Gondoljunk csak bele, napi fél óra, az hetente 3,5 óra, évente már 182,5 óra mozgás! Az én súlyommal (63 kg) egy óra séta 208 kalóriát éget el. Tudom, hogy ezt nem szabad túlbecsülni, nem jelenti tehát azt hogy számolatlanul nyelhetem a csokikat és sütiket, de éves szinten 37.960 kalóriát tudok így lemozogni! Egy kiló fogyáshoz 7.000 kalóriát kell elégetni, vagy annyival kevesebbet enni.

Tehát csak a napi 30 perc sétával évente 5,4 kg zsírt lehet elégetni! Ha ehhez még napi 200 kcalt diétával  megspórolsz, az évente 10 kg-ot jelent. Összesen 15 kg egy év alatt, kell ennél nagyobb motiváció?

Nem kell ehhez drága fitnesz stúdió, csak egy kényelmes sportcipő. Nincs kifogás, az is megoldás, ha munkába menet két megállóval előbb szállsz le a villamosról, és gyalogolsz egyet munka előtt, vagy után. De ha lehetséges, inkább kerekezz a munkába biciklin (vagy rolleron vagy görkörin).

Ne csak kardio sportokat végezz (séta, gyaloglás, kocogás, futás, kerékpározás, úszás), hanem izomépítő edzéseket is tarts, mert az izom nem csak a tréning alatt, hanem alapjáraton is sok kalóriát éget el.

Most nézzünk egy profi edzéstervet, hogyan fogj hozzá, ha régóta nem mozogtál rendszeresen:

1. hét: két kardio és egy izomépítő edzés
Gyalogolj az első héten kétszer (mondjuk hétfőn és pénteken) 15 percet, és próbálgasd, milyen tempó hogy esik. Szerdán fogj két kis súlyzót, vagy vízzel teli másféldecis ásványvizespalackokat, és 5 percig végezz erőgyakorlatokat karral aztán 5 percig hasizom-, és 5 percig hátizomgyakorlatokat. A neten találsz eleget, ha nincs ötleted.hét: két kardio edzés, és egy izomépítő

2. hét: két kardio, egy izomépítő edzés
Ismét hétfőn és pénteken 15 perces gyaloglás váltakozó tempóban, mondjuk 5 perc kényelmesen, 5 perc intenzíven, és 5 perc ismét kényelmesen. Szerdán ismét erőedzés, mint az első héten.

3. hét: két kardio, két izomépítő edzés
Hétfőn és csütörtökön a 15 perces gyaloglásból az első három percet kényelmes, aztán 10 percet intenzív, majd két percet ismét kényelmes tempóban tegyél meg. Kedden és pénteken erögyakorlatokat végezz.

4. hét: három kardio, két izomépítő edzés:
Most már végig intenzív tempóban tedd meg a 15 perces gyaloglást, mondjuk hétfőn, csütörtökön és cvasárnap, kedden és pénteken pedig végezz erőgyakorlatokat 15 percig.

Táblázatos formában könnyebb áttekinteni:

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
1. hét Gyaloglás Pihenő Erőedzés Pihenő Gyaloglás Pihenő Pihenő
2. hét Gyaloglás Pihenő Erőedzés Pihenő Gyaloglás Pihenő Pihenő
3. hét Gyaloglás Erőedzés Pihenő Gyaloglás Pihenő Gyaloglás Pihenő

4. hét

Gyaloglás Erőedzés Pihenő Gyaloglás Erőedzés Pihenő Gyaloglás

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr7012447051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása