Könnyű és finom húsmentes ebéd vagy vacsora. Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók 4 főre:
750 g karfiol
200 g répa
100 g teljes kiőrlésű tészta
150 g tejföl
20 g zsemlemorzsa
100 g reszelt sajt a tetejére
Só, bors, szerecsendió
Egy adag: 407 kcal
A feldarabolt karfiolt és a répát megpároljuk (kb 10 percig), közben kifőzzük a tésztát, és előmelegítjük sütőt. Egy tűzálló tálba tesszük a párolt zöldségeket, megszórjuk zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát és egyenletesen elrendezzük a tálon. Egy másik tálban elkeverjük a tejfölt a két tojással és a fűszerekkel és elosztjuk a zöldség-tészta keveréken. A tetejét megszórjuk sajttal, és a sütő középső részén kb. fél óráig sütjük 180-200 fokon, míg a sajt szépen megpirul.