Ma egy viszonylag szerény kalóriatartalmú de mutatós répás desszerttel kedveskedek nektek a húsvéti készülődés jegyében. Ha van gyerek a családban, boldogan fog segíteni a répácskák megformázásában és a muffinok díszítésében.
Hozzávalók 12 muffinhoz:
500 g sárgarépa - 205 kcal
200 g liszt - 740 kcal
1 teáskanál sütőpor - 5 kcal
2 tojás - 152 kcal
110 g barna cukor - 415 kcal
3 evőkanál tej (1,5 %) - 22 kcal
2 evőkanál napraforgóolaj - 180 kcal
A krémhez:
100 g filadelfia krémsajt - 250 kcal
50 g tejföl (12%) - 40 kcal
2 ek xillit (30 g) - 72 kcal
A répácskákhoz:
1 ek búzadara - 62 kcal
1 ek sovány túró - 12 kcal
1 ek (csapott) xillit - 22 kcal
fél teáskanál narancssárga ételszínezék
Fodrospetrezselyemzöld a répák zöldjéhez
Egy süti mindenestül: 181 kcal
Kapcsold be a sütőt 180 fokra, hogy előmelegedjen, amíg összeállítod a tésztát. A répákat hámozd meg, reszeld le. Keverd össze a liszttel, sütőporral, tojással, cukorrl, tejjel és olajjal. Oszd el a masszát 12 formába és a sütő középső részén 20-25 percig süsd. Miután kivetted, hagy fél órát hülni.
A krémhez keverd ki a krémsajtot a tejföllel és a cukorral. Töltsd formázó zacskóba, ha van, de kanállal is ráteheted a sütikre.