Az eper kalória- és cukortartalma alacsony, fogyókúrázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Az alábbi epertortából egy szeletet bűntetlenül elfogyaszthatsz ebéd után, vagy a délutáni teához.
Az eper nem csak ínycsiklandozóan ízletes, hanem remek "gyógynövény" is. Több benne a C-vitamin, mint a narancsban és a citromban. Leveléből vízhajtó és tisztító teát lehet készíteni. Ezenkívül az eper kitűnő vas, magnézium és kalcium forrás. Méregtelenítő tulajdonsága miatt a kiválasztó szervek betegségei ellen ajánlott. És ez még nem minden, további részleteket itt találsz: http://www.speed-fit.hu/posts/show/1118/az_eper_jotekony_hatasai
A torta hozzávalói (12 szelet):
175 g keksz - 756 kcal
60 g vaj - 448 kcal
1 rúd vanilia - 10 kcal
450 g sovány túró -248 kcal
525 g Philadelphia krémsajt – 798 kcal
3 közepes tojás – 228 kcal
Folyékony édesítőszer - 0 kcal
500 g eper - 160 kcal
1 csomag tortazselé
1 szelet tápértéke: 221 kcal
A kekszet zárható zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. A vajat meglangyosítjuk mikrohullámú sütőben kb fél percig, és öszsekeverjük a keksszel.
A keveréket sütőpapírral béllet 26 cm-es tortaformába töltjük, és jól lenyomkodjuk. Hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet, és bemelegítjük a sütőt.
A vanília rúdat felvágjuk, a belét kikaparjuk, és a joghurttal, krémsajttal és a tojásokkal elkeverjük. Folyékony édesítőszerrel ízesítjük.
Ráöntjük a kekszalapra, és középső sínen 180 Celsius fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) 50-55 percig sütjük.
Legalább fél órát állni hagyjuk majd befedjük a szeletekre vágott eperrel. Elkészítjük és ráöntjük a tortazselét, és két órára betesszük a hűtőszekrényben.