Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Krémsajtos epertorta

Hurrá, indul az eperszezon!

2017. április 16. - Karcsú ínyenc

Az eper kalória- és cukortartalma alacsony, fogyókúrázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Az alábbi epertortából egy szeletet bűntetlenül elfogyaszthatsz ebéd után, vagy a délutáni teához.

Az eper nem csak ínycsiklandozóan ízletes, hanem remek "gyógynövény" is. Több benne a C-vitamin, mint a narancsban és a citromban. Leveléből vízhajtó és tisztító teát lehet készíteni. Ezenkívül az eper kitűnő vas, magnézium és kalcium forrás. Méregtelenítő tulajdonsága miatt a kiválasztó szervek betegségei ellen ajánlott. És ez még nem minden, további részleteket itt találsz: http://www.speed-fit.hu/posts/show/1118/az_eper_jotekony_hatasai

A torta hozzávalói (12 szelet):

175 g keksz - 756 kcal
60 g vaj - 448 kcal
1 rúd vanilia - 10 kcal
450 g sovány túró -248 kcal
525 g Philadelphia krémsajt – 798 kcal
3 közepes tojás – 228 kcal
Folyékony édesítőszer - 0 kcal
500 g eper - 160 kcal
1 csomag tortazselé

1 szelet tápértéke: 221 kcal

 A kekszet zárható zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. A vajat meglangyosítjuk mikrohullámú sütőben kb fél percig, és öszsekeverjük a keksszel.

A keveréket sütőpapírral béllet 26 cm-es tortaformába töltjük, és jól lenyomkodjuk. Hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet, és bemelegítjük a sütőt.

A vanília rúdat felvágjuk, a belét kikaparjuk, és a joghurttal, krémsajttal és a tojásokkal elkeverjük. Folyékony édesítőszerrel ízesítjük.

Ráöntjük a kekszalapra, és középső sínen 180 Celsius fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon) 50-55 percig sütjük.

Legalább fél órát állni hagyjuk majd befedjük a szeletekre vágott eperrel. Elkészítjük és ráöntjük a tortazselét, és két órára betesszük a hűtőszekrényben.


epertorta2.jpgepertortaszelet_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr8812418079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása