Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Chiás zabkása

reszelt almával és mézzel, főzés nélkül

2017. május 11. - Karcsú ínyenc

A zabkását nem muszáj főzni, elég beáztatni éjszakára tejbe, vagy vízbe. Remekül megpuhul regelre. Egy jó záró üvegben érdemes tölteni este a magokat és a folyadékot, jól összerázni, és reggelre kész. Csak izesíteni kell (például mézzel, fahéjjal) és már lehet is kanalazni, vagy munkába vinni. Most chia magot is kevertem hozzá, az Omega-3 és Omega 6-tartalma miatt. A zabpehely és a chia mag is hosszantartó telítettség érzetet ad.

a_ztatott_zabka_sa.jpg

Egy kis mézet is javaslok beletenni, a következők miatt: erősíti az immunrendszert, vitamintartalma segíti a zsírégető folyamat beindulását (bővebben lásd: http://femina.hu/fogyokura/mez_kaloria/)

Hozzávalók két főre:

100 g finomra tört zabpehely - 378 kcal

10 g (1 evőkanál) chia mag - 40 kcal

4 dl víz

1 dl kókusztej - 213 kcal

1 alma (150 g) - 78 kcal

1 evőkanál méz - 75 kcal

30 g szárított datolya - 85 kcal

Egy adag tápértéke: 435 kcal

A magokat éjszakára beáztatjuk a vízbe. Reggel átkeverjük, a kókusztejjel, mézzel ízesítjük. Az almát lereszeljük, és hozzákeverjük. Megszórhatjuk a tetejét fahéjjal, diódarabokkal, aszaltgyümölccsel.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr9812484297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása