Ez egy kiadós étel, fejenként 150 g kifőtt tésztával számoltam, ha nem fér be a napi keretedbe a kalória tartalma, csökkentsd a tészta mennyiségét. A húsok amellett, hogy jól hasznosulú fehérjeforrások, a b-vitamincsoport tagjait tartalmazzák jelentős mennyiségben. A marhahús különösen sok vasat is tartalmaz. A bab is jó fehérjeforrás, hosszantartó telítettséget ad és rendszeresen fogyasztva véd a szív -és érrendszeri betegségektől. Ha jó az emésztésed, próbálj minden héten legalább egyszer valamilyen hüvelyesből készült ételt készíteni. Igyekszem én is több receptet írni hüvelyesekkel.
Hozzávalók 4 főre:
2 evőkanál étolaj - 180 kcal
1 közepes hagyma - 44 kcal
200 g darált sovány marhahús - 274 kcal
250 g vörös veteménybab (főtt konzervből) - 277 kcal
400 g hámozott, aprított paradicsom (lehet konzervből is) - 92 kcal
1 evőkanál paradicsomsűrítmény - 28 kcal
300 g szárz tészta (kifőzve kb 600 g lesz) – 1424 kcal
1 teáskanálnyi oregánó (lehetőleg friss)
1 teáskanálnyi római kömény
1 gerezd fokhagyma
Egy adag tápértéke: 579 kcal
A hagymát felkozkázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és folytonos kevergetés mellett átpirítjuk. Ráöntjük a paradicsomot, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A húshoz adjuk a főtt babot. Sóval, borssal, római köménnyel, oreganóval és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és kis lángon tovább főzzük a míg a hús teljesen megpuhul és az ízek jól kijönnek. Tálaláskor friss oregánóval díszítjük.