Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Darált marhahús paradicsomos babbal

2017. május 23. - Karcsú ínyenc

Ez egy kiadós étel, fejenként 150 g kifőtt tésztával számoltam, ha nem fér be a napi keretedbe a kalória tartalma, csökkentsd a tészta mennyiségét. A húsok amellett, hogy jól hasznosulú fehérjeforrások, a b-vitamincsoport tagjait tartalmazzák jelentős mennyiségben. A marhahús különösen sok vasat is tartalmaz. A bab is jó fehérjeforrás, hosszantartó telítettséget ad és rendszeresen fogyasztva véd a szív -és érrendszeri betegségektől. Ha jó az emésztésed, próbálj minden héten legalább egyszer valamilyen hüvelyesből készült ételt készíteni. Igyekszem én is több receptet írni hüvelyesekkel.

vorosbabos_marhahus.jpg

Hozzávalók 4 főre:

2 evőkanál étolaj - 180 kcal

1 közepes hagyma - 44 kcal

200 g darált sovány marhahús - 274 kcal

250 g vörös veteménybab (főtt konzervből) - 277 kcal

400 g hámozott, aprított paradicsom (lehet konzervből is) - 92 kcal

1 evőkanál paradicsomsűrítmény - 28 kcal

300 g szárz tészta (kifőzve kb 600 g lesz) – 1424 kcal

1 teáskanálnyi oregánó (lehetőleg friss)

1 teáskanálnyi római kömény

1 gerezd fokhagyma

Egy adag tápértéke: 579 kcal

A hagymát felkozkázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és folytonos kevergetés mellett átpirítjuk. Ráöntjük a paradicsomot, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A húshoz adjuk a főtt babot. Sóval, borssal, római köménnyel, oreganóval és az apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és kis lángon tovább főzzük a míg a hús teljesen megpuhul és az ízek jól kijönnek. Tálaláskor friss oregánóval díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr8512533763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása