Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Nyári színes túrós gyümölcskehely

2017. június 03. - Karcsú ínyenc

Nagy a kísértés egy kiadós fagyikehelyre? Készíts inkább egy finom túrókrémes gyümölcskelyhet, ugyanolyan öröm lesz elfogyasztani, viszont sok kalóriát megspórolhatsz. Egy gombóc fagyi mondjuk, hogy kb. 70 kcal, egy fagyikehelyben legalább három lenne, az 210 kcal, akkor még jön a tejszín, csokidarabok, ostyák, likőrök tömkelege, huss, 500 kalória legalább lecsúszott. Nem mondom, hogy nyáron néha néha nem csábulok el egy adag fagyira, vagy akár egy fagyikehelye, de nem túl gyakran. Tehát a fagyikehely helyett az alábbi egészséges alternatívát ajánlom:

Hozzávalók kelyhenként:

70 g sovány túró - 84 kcal

1 evőkanál joghurt - 6 kcal

1 teáskanál lekvár - 20 kcal

50 g eper - 16 kcal

50 g áfonya - 28 kcal

néhány citromfű levélke

Tápérték: 154 kcal

A sovány túrót egy evőkanál joghurttal és egy teáskanál eper, vagy ribizli vagy áfonya lekvárral krémesre keverjük. A tetejét gyümölcsdarabokkal és citromfű levélkékkel díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.

 

gyo_mo_lcskehely_szi_nesen.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr1812558475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása