Péntekre egy böjtös gyors receptet ajánlok.
Hozzávalók 4 főre:
1 evőkanál olivaolaj
1 fej hagyma
500 g burgonya
200 g paradicsom (darabos konzerv)
350 ml zöldséglé (porból)
320 g kockára vágott füstölt tofu
1 nagy piros kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 csipet csili (pehely, használhatsz helyette paprikaport is)
60 ml tejföl
1 evőkanál koriander
2 teáskanál kömény
só, bors
Egy adag: 283 kcal
Amíg az olaj felforrósodik vágd szeletekre a hagymát és a paprikát. kb 5 percig süsd őket (közben tisztítsd meg és vágd össze a krumplit). Add hozzá az összevágott fokhagymát és a csilit és pirítsd további két-három percig. Mehet hozzá a burgonya, a paradicsom és a zöldséglé. 30 perc párolás után a mikor a krumpli már megpuhult adhatod hozzá a tofut. A koriandert vágd apróra nagy részét szórd az ételbe és ízesítsd sóval, borssal. Tálald egy kanál tejföllel, és szórd meg a félretett korianderrel, vagy petrezselyemmel.
Elkészítési idő kb. 40 perc.
A tofu egészséges, de nem szabad túlzásba vinni. Élettani hatásairól itt olvashatsz:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/3483/mennyire-egeszseges-a-szoja
http://www.vital.hu/themes/health/hormonszoja1.htm