Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Zöldspárga omlettben

low carb, vega

2017. április 18. - Karcsú ínyenc

A franciák szerint a spárga a zöldségek királya és a királyok zöldsége. A spárgában alig van kalória, viszont tele van vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal. Erősen lúgosít, ami megintcsak segíti a zsírbontást. Kezdődik a spárgaszezon, nézzünk egy igazi tavaszi receptet zöldspárgával. Ezt a fajtát azért szeretem, mert sokkal egyszerűbb a tisztítása, csak az aljáról kell a fás részt levágni. Először csak egy kisebb, kb. centis darabot vágok, hogy érezzem, mennyire kemény, ha szükséges, még egy darbot levágok.

Hozzávlók fejenként:

300 g spárga - 45 kcal

2 tojás- 150 kcal

2 táskanál olivaolaj - 100 kcal

1 teáskanál tejföl - 30 kcal

150 g saláta - 15 kcal

fél citrom leve - 8 kcal

só, bors, szerecsendió, zöldfűszerek

Egy adag tápértéke: 340 kcal

 

Forró, enyhén sós, citromos vízben kb. 10 percig főzzük a megtisztított spárgát, aztán leszűrjük. A tojásokat pici vízzel felverjük, fűszerezzük és 1 teáskanál olivaolajon serpenyőben megsütjük. Megkenjük a fűszerezett tejföllel és belecsomagoljuk a spárgát. A maradék olajjal, citromlével salátaöntetet készítünk, és salátával tálaljuk. 

zoldsparga_omlettel.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr1612429063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása