A franciák szerint a spárga a zöldségek királya és a királyok zöldsége. A spárgában alig van kalória, viszont tele van vitaminokkal és értékes ásványi anyagokkal. Erősen lúgosít, ami megintcsak segíti a zsírbontást. Kezdődik a spárgaszezon, nézzünk egy igazi tavaszi receptet zöldspárgával. Ezt a fajtát azért szeretem, mert sokkal egyszerűbb a tisztítása, csak az aljáról kell a fás részt levágni. Először csak egy kisebb, kb. centis darabot vágok, hogy érezzem, mennyire kemény, ha szükséges, még egy darbot levágok.
Hozzávlók fejenként:
300 g spárga - 45 kcal
2 tojás- 150 kcal
2 táskanál olivaolaj - 100 kcal
1 teáskanál tejföl - 30 kcal
150 g saláta - 15 kcal
fél citrom leve - 8 kcal
só, bors, szerecsendió, zöldfűszerek
Egy adag tápértéke: 340 kcal
Forró, enyhén sós, citromos vízben kb. 10 percig főzzük a megtisztított spárgát, aztán leszűrjük. A tojásokat pici vízzel felverjük, fűszerezzük és 1 teáskanál olivaolajon serpenyőben megsütjük. Megkenjük a fűszerezett tejföllel és belecsomagoljuk a spárgát. A maradék olajjal, citromlével salátaöntetet készítünk, és salátával tálaljuk.