Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Tudod, hogy mit akarsz?

Heti motiváció

2017. május 01. - Karcsú ínyenc

Talán már túl vagy az első hetek, hónapok sikerein és mostanában kicsit megtorpant a kilók olvadása. Ez természetes, a tested az átállás utáni első időszakban reagál a legjobban, aztán lassacskán hozzászokik a több mozgáshoz és kevesebb szénhidrát, illetve zsírbevitelhez. Ilyenkor előfordulhat, hogy hónapokig nem fogysz  szinte semmit. Ha kitartasz a sporttal, és nem léped túl a kalória keretedet, érdemes havonta megmérned a derék, csípő, felkar- és combkörfogatodat, mert a test átrendeződhet fogyás nélkül is. Különösen így lehet, ha addig nem igen sportoltál, és most sok izomfejlesztő tréninget végzel. Az izom ugyanis nehezebb, mint a háj :).

A legfontosabb, hogy ne add fel, folytasd a megkezdett programodat, az új, egészségesebb életmódot.

Én is így vagyok ezzel, 12 kg-ot szedtem fel az elmúlt években. Mióta elkezdtem ezt a programot az első hét hónapban lement hét kiló, azóta szinte semmi, fél kg fel, fél kg le. Nem baj, csinálom tovább, és ha csak annyit érek el, hogy nem hízom vissza, már megérte. Ha még sikerül 3 kg-ot leadnom a fürdőruha szezonig, annak pedig igen örülni fogok. 

Átsegít a nehéz időszakokon, ha a távlati célok mellett rövidtávú, mérhető és reális rész célokat is kitűzöl. Például ha összesen 20 kg-ot akarsz lefogyni, kitűzheted, hogy a hónap végéig 2- kg-ot szeretnél leadni. Vagy hogy ebben a hónapban minden héten legalább háromszor sportolsz. Vagy hogy mindennap legalább 2 liter vizet megiszol. Vagy hogy tényleg mindent felírsz, amit eszel, és nem csak szemmértékre, hanem lemérve. Ezek a kis lépések mind közelebb visznek a végső célodhoz.

Legyél büszke arra, amit eddig elértél, örülj neki és tűzd ki a következő időszakra vonatkozó célodat!

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr6512470121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása