Megint csak egy könnyű karfiolos recept, ezúttal feta sajttal. A karfiol kalória tartalma annyira alacsony, hogy nem is érdemes méricskélni, annyit ehetsz belőle, amennyi csak beléd fér. 100 g mindössze 25 kcal. Ez is gyors recept, kb 20 perc, reggel munkába menet előtt főztem.
Hozzávalók fejenként:
300 g karfiol - 75 kcal
100 g fetasajt - 246 kcal
1 evőkanál zsemlemorzsa - 41 kcal
1 teáskanál olaj - 27 kcal
1 teáskanál zöldfűszerkeverék (petrezselyem, zellerzöld, metélőhagyma) - 5 kcal
só, bors
Egy adag tápértéke: 394 kcal
A karfiolt forrásban lévő sós vízbe tesszük és pár percig főzzük. Amikor kellően megpuhult, de még nem főtt szét, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A főzővizet érdemes megtartani levesek készítéséhez. A holnapi céklaleveshez fogom felhasználni.
A zsemlemorzsát a teáskanálnyi olajon átpirítjuk. Megszórjuk vele a karfiolt, kellemesen ropogós lesz tőle.
Rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk zöldfűszerekkel, és máris tálalhatjuk.