Hozzávalók 2 főre:
200 g gomba - 78 kcal1 ek
1 evőkanál étolaj - 106 kcal
1 kis fej hagyma -28 kcal
200 g spenót - 46 kcal
50 g vaj - 373 kcal
3 tojássárgája - 174kcal
400 g burgonya - 344 kcal
100 ml víz
só, bors
némi citromlé
Egy adag tápértéke: 575 kcal
A krumplit héjában megfőzzük. A hagymát az olajon üvegesre sütjük. Rátesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, és időnként megkeverve 5-6 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk megtisztított spenőtot és további 3-4 percig pároljuk. Egy lábos felett vízfürdőben habosra keverjük a három tojássárgáját az 1 dl vízzel. Megsózzuk, és hozzáadjuk citromlét, majd apránként hozzákeverjük az olvasztott vajat is. A kész mártást ráöntjük a spenótos gombára és tálaljuk.