Ezt a receptet egy korábban megírt, a shakshuka ihlette. Nagyon bejött a fűszeres paradicsomszószba ütött tojás. Ez az étel egy kicsit táplálóbb a burgonya miatt, és a tojást nem hagytam egészben, kissé elkevertem.
Hozzávalók 2 főre:
1 közepes vöröshagyma - 44 kcal
1 evőkanál étolaj - 90 kcal
500 g burgonya - 345 kcal
400 g paradicsom (hámozott) - 72 kcal
2 tojás - 152 kcal
2 teáskanál pirospaprika 6 kcal
1 evőkanál sűrített paradicsom - 28 kcal
só
bors
kömény
Egy adag tápértéke: 368 kcal
A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, és belekerverjük a paprikát. Felöntjük egy fél pohár vízzel, és hozzáadjuk a kockára vágott megtisztított burgonyát, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hámozott, kockákra vágott paradicsomot, és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal ízesítjük, ha szükséges, még egy kis vizet teszünk hozzá. Fedő alatt tovább főzzük, míg a krumpli megpuhul. Beleütjük a tojásokat, és könnyedén elkeverjük.