Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Paprikás krumpli paradicsommal és tojással

2017. május 23. - Karcsú ínyenc

Ezt a receptet egy korábban megírt, a shakshuka ihlette. Nagyon bejött a fűszeres paradicsomszószba ütött tojás. Ez az étel egy kicsit táplálóbb a burgonya miatt, és a tojást nem hagytam egészben, kissé elkevertem.

paprika_skrumpli_ma_shogy.jpg

Hozzávalók 2 főre:

1 közepes vöröshagyma - 44 kcal

1 evőkanál étolaj - 90 kcal

500 g burgonya -  345 kcal

400 g paradicsom (hámozott) - 72 kcal

2 tojás - 152 kcal

2 teáskanál pirospaprika 6 kcal

1 evőkanál sűrített paradicsom - 28 kcal

só 

bors

kömény

Egy adag tápértéke: 368 kcal

 A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, és belekerverjük a paprikát. Felöntjük egy fél pohár vízzel, és hozzáadjuk a kockára vágott megtisztított burgonyát, és fedő alatt 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hámozott, kockákra vágott paradicsomot, és a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal ízesítjük, ha szükséges, még egy kis vizet teszünk hozzá. Fedő alatt tovább főzzük, míg a krumpli megpuhul. Beleütjük a tojásokat, és könnyedén elkeverjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr9812533493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása