Most egy gyors torta receptet szeretnék megosztani veletek. Kész, kakaós tortalapból (Wiener Boden, tartósítószer nélküli). A gyümölcsöket lehet természetesen mással is helyettesíteni. Én ezeket kedvelem különösen, és az áfonya -eper párosítást nagyon szeretem a díszítésnél is. Mind a három gyümölcs rendkívül értékes vitamin forrás és alacsony kalóriatartalmú. Most van a szezonjuk, ezért is választottam őket.
Hozzávalók:
Kakaós tortalap - 1.685 kcal
500 g túró (félzsíros) - 725 kcal
2 dl habtejszín - 576 kcal
1 csomag habfixáló - 37 kcal
170 g cukor - 663 kcal
200 g ribizli - 112 kcal
100 g eper - 32 kcal
50 g áfonya - 28 kcal
30 g csokireszelék . 159 kcal
némi citromfű vagy menta levél a díszítéshez
Egy szelet tápértéke: 335 kcal
Elkészítés:
A ribizllit és az epret megtisztítjuk, megmossuk. Néhány szem epret és egy marák áfonyát félreteszünk a díszítéshez. Az epret negyedekre vágjuk, és elkeverjük a ribizlivel és a maradék áfonyával.
A túrót elkeverjük a cukorral. A tejszínből habot verünk, belekeverjük a fixálót. Óvatosan beleforgatjuk a túróba, vigyázzva, hogy össze ne törtön. A kész krémet három részre osztjuk. Az alsó tortalapra rá tesszük a gyümölcskeverék felét, egyenletesen elosztva. Erre rákenjük a túrós-tejszínes krém egyharmad részét. Jöhet a következő tortalap, arra a maradék gyümölcskeverék, megkenve a krém második harmadával. A torta fedőlapját is rátesszük, és rákenjük az utolsó harmad krémet úgy, hogy a torta oldalára is jusson. Ezután jön a legjobb rész, a dekorálás. Megszórjuk a csokireszelékkel, és a félre tett eprekkel és áfonyaszemekkel kicsinosítjuk. Citromfű vagy menta levélkékkel még színesebbé tehetjük. Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, ezalatt összeérnek az ízek.