Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Gyümölcstorta tejszínes-túrós krémmel

Gyors és egyszerű torta recept

2017. május 25. - Karcsú ínyenc

Most egy gyors torta receptet szeretnék megosztani veletek. Kész, kakaós tortalapból (Wiener Boden, tartósítószer nélküli). A gyümölcsöket lehet természetesen mással is helyettesíteni. Én ezeket kedvelem különösen, és az áfonya -eper párosítást nagyon szeretem a díszítésnél is. Mind a három gyümölcs rendkívül értékes vitamin forrás és alacsony kalóriatartalmú. Most van a szezonjuk, ezért is választottam őket. 

gyumolcstorta_1.jpg

Hozzávalók:

Kakaós tortalap - 1.685 kcal

500 g túró (félzsíros) - 725 kcal

2 dl habtejszín - 576 kcal

1 csomag habfixáló - 37 kcal

170 g cukor - 663 kcal

200 g ribizli - 112 kcal

100 g eper - 32 kcal

50 g áfonya - 28 kcal

30 g csokireszelék . 159 kcal

némi citromfű vagy menta levél a díszítéshez

Egy szelet tápértéke: 335 kcal

Elkészítés:

A ribizllit és az epret megtisztítjuk, megmossuk. Néhány szem epret és egy marák áfonyát félreteszünk a díszítéshez. Az epret negyedekre vágjuk, és elkeverjük a ribizlivel és a maradék áfonyával. 

A túrót elkeverjük a cukorral. A tejszínből habot verünk, belekeverjük a fixálót. Óvatosan beleforgatjuk a túróba, vigyázzva, hogy össze ne törtön. A kész krémet három részre osztjuk. Az alsó tortalapra rá tesszük a gyümölcskeverék felét, egyenletesen elosztva. Erre rákenjük a túrós-tejszínes krém egyharmad részét. Jöhet a következő tortalap, arra a maradék gyümölcskeverék, megkenve a krém második harmadával. A torta fedőlapját is rátesszük, és rákenjük az utolsó harmad krémet úgy, hogy a torta oldalára is jusson. Ezután jön a legjobb rész, a dekorálás. Megszórjuk a csokireszelékkel, és a félre tett eprekkel és áfonyaszemekkel kicsinosítjuk. Citromfű vagy menta levélkékkel még színesebbé tehetjük. Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, ezalatt összeérnek az ízek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr5212528985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása