A tegnapi torta után most valami nagyon könnyű következzen. Naponta legalább három maréknyi zöldséget ajánlott fogyasztani, hogy elegendő vitamint, ásványi anyagot és rostot vegyünk magunkhoz alacsony energia tartalmú táplálék formájában. Az aszpikban lévő zselatin megemésztése sok energiába kerül a szervezetnek, többe, mint amennyi kalóriát tartalmaz, ezért segíti a fogyást. Érdemes nagyobb adagot készíteni az aszpikos zöldségből, pár napig jól eláll a hűtőben. Köretként vagy kiegészítő étkezésként is fogyasztható. Mondjuk ha este lefekvés előtt rájövök, hogy még vagy már megint éhes vagyok, vágok egy szeletet belőle és minden bűntudat nékül bekapom.
Hozzávalók:
150 g sárgarépa - 62 kcal
100 g brokkoli - 34 kcal
100 g bébikukorica - 26 kcal
100 g karfiol - 25 kcal
1 piros paprika - 32
4 dl zöldséglé - 88 kcal
2 csapott evőkanál (20 g) zselatin - 67 kcal
só, bors, kakukkfű
Összesen: 334 kcal, 8 felé vágva egy darab: 42 kcal
A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, és a zöldséglében félpuhára főzzük. Nem szabad szétfőzni a zöldségeket, mert akkor nem lesznek elég ropogósak. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Egy kevés levet kiveszünk egy csészébe és elkeverjük a zselatinnal. Újra visszaöntjük a fazékba, még egyszer felforraljuk, és aztán elzárjuk, levesszük a főzőlapról. Egy megfelelő méretű, lapos, szögletes üvegedénybe rakjuk a leszűrt zöldséget és annyi lét öntünk rá, hogy éppen ellepje. Ha teljesen kihűlt, betesszük a hűtőbe dermedni. Felszeletelve tálaljuk.