Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Hűtős kekszes minitorta

2017. május 28. - Karcsú ínyenc

Itt a meleg, ilyenkor nincs nagy kedvem bekapcsolni a sütőt. Sütés helyett inkább hűtős recepteket készítek. Persze csak kis tortaformában, hogy a fürdőruhámból ne csorduljon ki az úszógumi. Nem elég az evésre figyelni, ha ilyen finomakat akarok enni. Napi leglább 6000 lépést igyekszem megtenni, vagy fél óra egyéb sportot űzni.

Hozzávalók:

80 g margarin - 590 kcal

3 csapott evőkanál barnacukor - 170 kcal

2 teáskanál cukrozatlan kakaó - 20 kcal

180 g háztartási keksz - 745 kcal

30 g szárított sárgabarack - 72 kcal

50 g datolya - 141 kcal

15 g étcsokoládé - 90 kcal

Egy szelet tápértéke: 251 kcal

A tortaformát (átmérő 18-20 cm) sütőpapírral kibéleljük.

A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a kakaót. A kekszet és az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk és a masszához keverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük a masszát és jól belenyomkodjuk. A csokit durvára reszeljük és a tortácska tetejére szórjuk. Egy kanállal rányomkodjuk a masszára a csokit is. A kész tortát hagyjuk teljesen kihülni és legalább fél órára tegyük be a hűtőbe. tálaláskor vágjuk 12 szeletre.

hutos_minitorta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr8212542993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyacska7 2017.05.28. 19:05:03

nagyon jól néz ki, de mi a garancia rá, hogy nem hizunk tőle? Talán ha csak nézzük?

Karcsú ínyenc 2017.05.28. 23:23:28

Anyácska, egy szelet mindössze 251 kcal, ettől nem fogsz elhízni. Egy érett nőnek 1800 kcal elég naponta, ha 1700 kcal-t célzol meg, és még mozogsz is egy héten néhányszor, inkább fogyni fogsz, mint hízni.
Ez a recept attól “diétás” hogy kicsi formában készült, és kiszámoltam a kalóriát. Az az elvem, hogy nem lehet mindig mindenről lemondani, mert az hosszú távon nem fog működni, ezért minden napra betervezek valami kis édességet. Legalább egy gyümölcsös-túrós desszertet ha a többi étkezés tartalmasra sikerült. Amíg nem lépem át tartósan a napi kalóri szükségletemet, abszolút belefér egy-egy ilyen süti.. Persze ha többször hetente egyedül eszel meg egy-egy ilyen tortát, akkor garantálni tudom a hízást :D!
süti beállítások módosítása