Itt a meleg, ilyenkor nincs nagy kedvem bekapcsolni a sütőt. Sütés helyett inkább hűtős recepteket készítek. Persze csak kis tortaformában, hogy a fürdőruhámból ne csorduljon ki az úszógumi. Nem elég az evésre figyelni, ha ilyen finomakat akarok enni. Napi leglább 6000 lépést igyekszem megtenni, vagy fél óra egyéb sportot űzni.
Hozzávalók:
80 g margarin - 590 kcal
3 csapott evőkanál barnacukor - 170 kcal
2 teáskanál cukrozatlan kakaó - 20 kcal
180 g háztartási keksz - 745 kcal
30 g szárított sárgabarack - 72 kcal
50 g datolya - 141 kcal
15 g étcsokoládé - 90 kcal
Egy szelet tápértéke: 251 kcal
A tortaformát (átmérő 18-20 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot és a kakaót. A kekszet és az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk és a masszához keverjük. A sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük a masszát és jól belenyomkodjuk. A csokit durvára reszeljük és a tortácska tetejére szórjuk. Egy kanállal rányomkodjuk a masszára a csokit is. A kész tortát hagyjuk teljesen kihülni és legalább fél órára tegyük be a hűtőbe. tálaláskor vágjuk 12 szeletre.