Még nincs siprálvágóm, felvágva vettem a cukkinit. Bejött a próba, szeretnék egy jó minőségű spirálvágót beszerezni, amivel különösebb erőlködés nélkül tudnék zöldségeket vágni. Ha tudtok ilyet ajánlani, megköszönöm.
A zöldspárgát nagyon szeretem, mert ellentétben a fehérrel, nem kell hámozni, csak levágni a fás végét. Figyeled a kalóriákat? A cukkini és a zöldspárga is nagyon alacsony kalóriatartalmú.
Hozzávalók fejenként:
250 g csirkemellfilé -285 kcal
100 g cukkini - 16 kcal
100 g zöldspárga (helyettesítheted zöldbabbal is) - 20 kcal
2 evőkanál étolaj - 212 kcal
só, bors, citromlé
Egy adag tápértéke: 533 kcal
A csirkemell filét paprikás pácban hagyjuk lehetőleg egy éjszakára de legalább pár órára. Kész grill fűszerkeveréket is használhatsz, őrölt köményt, borsot, pici kakukkfüvet és apróra vágott fokhagymát kevertem össze őröltpaprikával és olajjal, így készült a pác. Sózni csak közvetlen sütés előtt ajánlatos, hogy ne keményedjen meg a hús. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a szeletekre vágott húst mindkét oldalán átsütjük. Amikor átsült, kivesszük a húst, és a zöldségeket is megpároljuk a maradék olajos húslében. Ha kellően megpuhultak a zöldségek, sóval, borssal és citromlével ízesítve tálaljuk.