Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Paprikás csirkemell cukkinitésztával és zöldspárgával

2017. június 10. - Karcsú ínyenc

Még nincs siprálvágóm, felvágva vettem a cukkinit. Bejött a próba, szeretnék egy jó minőségű spirálvágót beszerezni, amivel különösebb erőlködés nélkül tudnék zöldségeket vágni. Ha tudtok ilyet ajánlani, megköszönöm.

A zöldspárgát nagyon szeretem, mert ellentétben a fehérrel, nem kell hámozni, csak levágni a fás végét. Figyeled a kalóriákat?  A cukkini és a zöldspárga is nagyon alacsony kalóriatartalmú.

Hozzávalók fejenként:

250 g csirkemellfilé -285 kcal

100 g cukkini - 16 kcal

100 g zöldspárga (helyettesítheted zöldbabbal is) - 20 kcal

2 evőkanál étolaj - 212 kcal

só, bors, citromlé

Egy adag tápértéke: 533 kcal

paprika_s_csirkemell_cukkinite_szta_val_e_s_zo_ldspa_rga_val.jpg

A csirkemell filét paprikás pácban hagyjuk lehetőleg egy éjszakára de legalább pár órára. Kész grill fűszerkeveréket is használhatsz, őrölt köményt, borsot, pici kakukkfüvet és apróra vágott fokhagymát kevertem össze őröltpaprikával és olajjal, így készült a pác. Sózni csak közvetlen sütés előtt ajánlatos, hogy ne keményedjen meg a hús. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a szeletekre vágott húst mindkét oldalán átsütjük. Amikor átsült, kivesszük a húst, és a zöldségeket is megpároljuk a maradék olajos húslében. Ha kellően megpuhultak a zöldségek, sóval, borssal és citromlével ízesítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr9112582627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása