Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Saláta ehető virágokkal

A saláta se legyen unalmas

2017. június 12. - Karcsú ínyenc

A salátának sem kell unalmasnak lennie, például feldobatod egyönyörű, színes, ehető virágokkal. Persze csak óvatosan, nem minden virág ehető! Az sem mindegy, hogy honnan származk a virág, milyen vegyszerekkel kezelték. Néha lehet kapni nálunk virágos salátakeveréket, különben csak a saját kertemből származó virágokat fogyasztom. Azokat nyugodtan megehetem, mert nem használok növényvédő szereket, rovarirtókat, gyomirtókat és társaikat. Néha a szólőt és a paradicsomot rézgáliccal a többi növényemet csak csalános oldatottal és fokhagyma teával kezelem.

20170611_145241.jpg

A mai ebédet tökvirág, kerti sarkantyúka, gyermekláncfű és oroszlánszáj tették színesebbé. Ezeknek a virágoknak nincs különösebben markáns íze, nehéz megfogalmazni, mire hasonlítanak. Nekem legjobban a thokaido ök virága ízlett, kellemesen édeskés zamata jól passzolt a mai salátához.

Külön kiemelné a sarkantyúkát: ez egy csodálatos, hálás gyógynövény, mustárolaj tartalma növényi antibiotikum, segít a bakteriális fertőzések leküzdésében. Minden része fogyasztható.

Ehető a tulipán, a körömvirág, az árvácska és az orgona virága is.

Ha többet szeretnél erről olvasni, számos cikk foglalkozik részletesebben ezzel a témával: 

http://magyarkonyhaonline.hu/magyar-izek/nagy-brigitta-es-az-eheto-viragok

http://www.ehetoviragok.hu/receptek.php

https://www.bakker.com/hu-hu/viragok-es-novenyek/viragmagok/eheto-viragok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr3712586811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása