Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Minidesszert szederrel

2017. augusztus 08. - Karcsú ínyenc

Ugyebár nem  sűrűn veszek édességet a boltban, mondván, hogy inkább ne legyen itthon, akkor nem eshetek kísértésbe. Azért ez nem jelenti azt, hogy soha nem eszem édességet. Majdnem minden nap nassolok valami gyűmölccsel, túróval készített édességet. Gyümölcs természetesen mindig van itthon, lehetőleg idénygyümölcs. Most épp a szeder és a szilva a kedvencem. Ha nagyon rám jön a nassolhatnék, ilyen csemegéket szoktam készíteni:

keksz-nasi.jpg

A kép magáért beszél, de azért röviden leírom:

Néhány teljeskiőrlésű kekszet túrókrémmel megkenek, némi dzsemmel és valami idénygyümölccsel megrakom. Finom, és pontosan ki tudom számolni a tápértéket.

3 darabonként:

3 keksz - 86 kcal

3 teáskanál túrókrém - 30 kcal

2 teáskanál eperdzsem - 26 kcal

50 g szeder - 22 kcal

Összesen: 164 kcal

Lehet persze nem teljes kiőrlésű keksszel is készíteni, az sem számottevően több kalória, de ha lehet, mindenből a teljeskiőrlésűt választom, mert azok a termékek nagyobb rosttartalmuknál fogva hosszabb telítettségérzetet adnak.

Otthon más a túró, szemcsésebb, de egy kis joghurttal vagy pár csepp vízzel krémesre keverheted.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr712726332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása