Akkor tudom igazán követni, hogy mit is eszem és hogy áll az energiamérlegem, ha magam készítette ebédet viszek magammal a munkába. A készen vett ételeknél ugyancsak nehéz megsaccolni, hogy mennyi zsiradék, illetve szénhidrát rejtőzik tányéron. Így aztán szinte minden reggel összekészítem a napi gyümölcs és saláta adagomat, gondolva arra is, hogy ha elhúzódik a nap, maradjon délutánra is egy kics rágcsálni való.
Arra ügyelek, hogy naponta kb. 250 g gyümölcsöt és legalább 400 g zöldséget fogyasszak, így nem nélkülözöm a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat és nem élvezeti cikkekkel, csokival, kekszekkel fogok jóllakni.
Most pedig lássuk a mai saláta-kompozíciómat.
Hozzávalók:
100 g csemegekukorica - 82 kcal
100 g fetasjt - 264 kcal
200 g uborka - 30 kcal
50 g retek - 16 kcal
1 újhagyma - 8 kcal
1 evőkanál majonéz - 107 kcal
2 evőkanál joghurt - 14 kcal
2 szelet teljeskiőrlésű toast kenyér - 88 kcal
Összesen: 609 kcal