Javában érik a paradicsom a kertben. Annyira finom, szinte édes a leve, össze sem lehet hasonlítani a szupermarketben kapható narancssárgás, kemény holland import áruval. Ilyen igazán finom paradicsomból érdemes ezt a renkívül egyszerű, mégis nagyszerű ételt készíteni.
Hozzávalók fejenként:
200 g teljes kiőrlésű kifőzött spagetti tészta - 248 kcal
1 ek olivaolaj - 90 kcal
1 nagy gerezd fokhagyma - 6 kcal
200 g paradicsom - 36 kcal
néhány friss bazsalikom levél,
só és bors ízlés szerint
Összesen: 380 kcal
A fenti hozzávalók női adagnak felelnek meg, szerintem férfiak nyugodtan másfélszeresére emelhetik, ha nem akarnak egy óra múlva újra megéhezni. Ajánlott előételnek egy adag friss salátát, esetleg utána gyümölcsöt fogyasztani.
Sokat nem kell magyarázni, a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, leöblítjük. A fokhagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon megdinszteljük. A szeletekre vágott paradicsomot a fokhagymás olivaolajon pár perc alatt mindkét oldalán átsütjük. A fokhagymás paradicsomszeleteket a tésztára halmozzuk, sózzuk, borsozzuk és bazsalikomlevelekkel tálaljuk.