Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Fokhagymás-paradicsomos spagetti

Egyszerű és gyors nyári recept

2017. augusztus 18. - Karcsú ínyenc

Javában érik a paradicsom a kertben. Annyira finom, szinte édes a leve, össze sem lehet hasonlítani a szupermarketben kapható narancssárgás, kemény holland import áruval. Ilyen igazán finom paradicsomból érdemes ezt a renkívül egyszerű, mégis nagyszerű ételt készíteni.

paradicsomos_fokhagymas_teszta.jpg

Hozzávalók fejenként:

200 g teljes kiőrlésű kifőzött spagetti tészta - 248 kcal

1 ek olivaolaj - 90 kcal

1 nagy gerezd fokhagyma - 6 kcal

200 g paradicsom -  36 kcal

néhány friss bazsalikom levél,

só és bors ízlés szerint

Összesen:  380 kcal

A fenti hozzávalók női adagnak felelnek meg, szerintem férfiak nyugodtan másfélszeresére emelhetik, ha nem akarnak egy óra múlva újra megéhezni. Ajánlott előételnek egy adag friss salátát, esetleg utána gyümölcsöt fogyasztani.

Sokat nem kell magyarázni, a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, leöblítjük. A fokhagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon megdinszteljük. A szeletekre vágott paradicsomot a fokhagymás olivaolajon pár perc alatt mindkét oldalán átsütjük. A fokhagymás paradicsomszeleteket a tésztára halmozzuk, sózzuk, borsozzuk és bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr3912758510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása