Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Sütőtökleves croutonnal nagyon egyszerűen

2017. október 19. - Karcsú ínyenc

Ahogy hűvösödnek a napok, egyre  jobban esik egy tál meleg leves. Ha lehet, készüljön friss és helyi idényzöldségből. Leszedtem a kertecskémben termett harmadik hokaido tököt, de nem volt szívem valahogy megenni, azt meghagytam dísznek. Itt a képen egy bolti kanadai sütőtök látható. Felét megsütöttem, fele levesként végezte.

tok.jpg

Hozzávalók:

1 evőkanál olaj - 106 kcal

1 kg tök - 450 kcal

1 zöldségleves kocka - 36 kcal

1 fej vöröshagyma - 44 kcal

1 teásknál curry - 10 kcal

1 mokkáskanál őrölt kömény

só, bors ízlés szerint

4 szelet extrudált kenyér - 38 kcal

Egy adag: 171 kcal

 

sutotokleves.jpg

Egy fél kanadai tököt megtisztítunk és felkockázunk. A hagymát összevágjuk és egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tököt és egy zöldségleves kockát (vagy zöldségleves port). Sózzuk, borsozzuk, curry porral, őrölt köménnyel ízesítjük és annyí vízzel, hogy éppen ellepje, megpároljuk. Botmixerrel pürésítjük. Aki akarja, evőkanál tejföllel gazdagíthatja. A tetejét darabokra tördelt teljes kiörlésű extrudált kenyérrel megszórjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr5413032906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása