Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Tartós fogyás egészségesen

2017. március 30. - Karcsú ínyenc

Az emberek többnyire kényelmes és gyors fogyókúrát keresnek, mondjuk 10 kg-t szeretnének négy hét alatt lefogyni, ami nem reális. Minden második nő és minden negyedik férfi kipróbált már valamilyen diétát. Az eredmény azonban kiábrándító: 10-ből 9 újra visszahízza amit a fogyókúra alatt leadott. Az egészségtelen fogyókúra nem karcsúvá, hanem kövérré és beteggé tesz!

Bár rengeteg fogyókúrás tipp és tanács kering az interneten, az emberek nagy részének jócskán van mit tanulnia az egészséges táplálkozás területén.

Ha véglegesen le szeretnél fogyni, és egészségesebben élni, akkor nem gyors fogyókúrára, hanem életmód váltásra van szükséged. Azaz úgy kell átalakítanod az étrendedet, hogy könnyű, változatos és élvezetes legyen a diéta, amit évekig gond nékül folytatni tudsz. A napi kalória szükségletedet ne csökkentsd drasztikusan, mert azzal csak az első időszakban fogsz eredményt elérni aztán lelassul az anyagcseréd, vagy kiéhezel és feladod az egészet.

A legjobb, ha csak 100-200 kcal-lal kevesebb kalóriát tervezel a szintentartáshoz szükségeshez  képest. Így ugyan lassan fogsz fogyni, de nem is alakul ki jójó hatás, nem alalkul ki hiánybetegség és nem fogod visszahízni amit leadtál. Nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogj, ha mást nem legalább sétálj. Ha van lépésszámlálód, vagy a telefonodon app, próbálj legalább 6000 lépést megtenni naponta.

Dobd be a technikát! Az okostelefonok nagy segítséget nyújthatnak a fogyni vágyóknak. A bevitt adatok alapján grafikusan megjeleníthető a súlygörbe, a bevitt  és lemozgott kalóriák. Komplett táplálkozási napló, dietetikus és személyi tréner lapulhat a zsebben.

Együtt könnyebb! Különösen motiváló, ha néhány barátnővel, baráttal együtt próbálsz fogyni, és megbeszélitek, hogy együtt sportoltok, ugyanazt az app-et használjátok, sőt, akár a hét egy bizonyos napján posztolhatjátok a súlyotokat, vagy a leadott kilókat, grammokat.

Sokan esnek abba a hibába, hogy túlbecsülik a sport fogyasztó szerepét. Ha kocogtál fél órát, az még nem jelenti azt, hogy nyugodtan megehetsz egy grillcsirkét és egy tábla csokit, mert most aztán mennyi kalóriát elégettél!

Nézzük, mennyit tudsz elégetni fél óra közepesen intenzív sporttal:

  • Kocogás: 530 kcal
  • Mellúszás: 326 kcal
  • Nordic Walking: 280 kcal
  • Kerékpározás: 256 kcal
  • Gyaloglás, kirándulás: 200 kcal

 

(Forrás: Focus, 2015/12)

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr2712372691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása