Általában a megunhatatlan joghurtos gyümölcssalátámat eszem reggelire műzlivel, magokkal megszórva, de ma valahogy nem volt étvágyam rá. Talán azért, mert meg vagyok fázva, ma inkább valami meleg finomsághoz volt kedvem.
Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, most végre sikerült kipróbálnom.
Hozzávalók fejenként:
1 érett banán (150 g) 135 kcal
2 tojás 286 kcal
30 g update 1 szilvalekvár 30 kcal
1 teáskanál napraforgó olaj (6g) 53 kcal
Fahéj a tálaláshoz
Összesen: 504 kcal
A banánt villával összetörtem. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a tört banánhoz kevertem.
A fehérjékből géppel habot vertem aztán a habot óvatosan beleforgattam a banános krémbe. A serpenyőben felhevített olajra öntöttem a keveréket, és megvártam míg az alja megszilárdul. Ezután feldaraboltam a lepényt egy fakanállal és átfordítottam a darabokat hogy a másik oldaluk is megsüljön.
Fahéjjal megszórva lekvárral tálaltam. Finom volt :).