Talán írtam már, hogy mióta diétázom, több örömöt okoz az evés. Pedig nem eszem annyit, mint régen, amikor éreztem a gyomrom feszülését, alig bírtam megmozdulni, és majd leesett a fejem az álmosságtól egy kiadós vasárnapi ebéd utánután. Nincs már szükségem annyi kalóriára, mint a huszas-harmincas éveimben, viszont vitaminokra, ásványi anyagokra méginkább. Ezért tudatosabban táplálkozom, gondosabban tervezek, kevesebb szénhidrátot, cukrot és zsírt fogyasztok, több gyümölcsöt és zöldséget. Az élvezeti értékről viszont nem szeretnék lemondani. Ezért ügyelek, hogy változatossan készítsem el az ételeket, és jól nézzenek ki. Először gyönyörködök egy-egy jól sikerült tálban, a színeiben, a formákban,az illatában, lefotózom, hogy feltehessem a blogba, aztán csak az ízekre koncentrálok: nem nézem a mobilt közben, nem olvasok újságot, nem hallgatok rádiót. Meg fogsz döbbenni, mennyivel hamarabb eltelsz, ha tudatosan évezed az ételt.
Mi lenne ha megszokott a gyümölcsöket új formában tálalnád, egy kis saját készítésű mézes-csokis szósszal?
A kép magáért beszél.
Hozzávalók négy nyárshoz:
2 banán 210 kcal
1 alma 78 kcal
1 evőkanál cukrozatlan kakaó 24 kcal
1 teáksanál méz 33 kcal
Nyársanként: 86 kcal