Hozzávalók két személyre:
2 ek olivaolaj 238 kcal
1 fej hagyma 50 kcal
1 gerezd fokhagyma 4 kcal
1 zöldpaprika 50 kcal
5 paradicsom, vagy egy darabos paradicsomkonzerv 63 kcal
2 evőkanál paradicsompüré 13 kcal
1 teáskanál kömény
1 teáskanál pirospaprika
Só, bors izlés szerint
4 tojás 260 kcal
Korianderzöld vagy petrezselyem
Egy adag: 340 kcal
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát és a paradicsomokat kockára vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát és paprikát. 5 percig üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és a paradicsompürét, vagy a konzervet. Fűszerezzük és 10 percig kis fokozaton pároljuk.
Levesszük a fedőt, egy kanállal 4 mélyedést készítünk a paradicsompürében és beleütjük a tojásokat. Körülbelül 5 percig hagyjuk még főni, a tojások belül folyósak maradjanak.