A hummusz csicseriborsóból és szezámmagból készült fűszerezett krémes étel. Alapanyagainak köszönhetően rendkívül tápláló. Értékes fehérjeforrás, lassan felszívódó szénhidrátokat és előnyös élettani hatású telítetlen zsírsavakat tartalmaz valamint sok kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, mangánt, rezet, valamint E- és B-vitaminokat. Rosttartalma is jelentős. (Forrás: Wikipédia).
Nagyobb boltokban (például Aldiban) készen, fűszereve kapható, de főtt csicseriborsó konzervből és tahiniből magad is elkészítheted egyéni ízlés szerint. Azt nem ajánlom, hogy nyers csicseriborsót használj, mert nagyon lassan fő puhára.
Fent említett kedvező élettani hatása miatt remek reggelit készíthetünk belőle:
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
1 főtt tojás
1 zöldpaprika
20 g pikáns ízesítésű hummusz
2 dl grapefruit lé
Tápérték: 422 kcal