Fogyassz rendszeresen (legalább hetente egyszer) valamilyen hüvelyes növényből készült ételt!
A hüvelyesekből készült ételek egészségesek és jól illeszkednek a fogyókúrás étrendben magas fehérje, telítetlen zsírsav, rost, vitamin- és ásványi anyag-tartalomuknak köszönhetően.
Glikémiás indexük alacsony, ami azt jelenti, hogy nem hirtelen, hanem kis mértékben, fokozatosan emelik meg a vércukor szintet. A hüvelyesek élettani hatásairól részletesebben itt olvashatsz:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/17438/miert-hasznos-a-huvelyes-novenyek-fogyasztasa
Hozzávalók két főre:
200 g (egy kisebb konzerv) bab 164 kcal
1 ek olaj 119 kcal
1 közepes vöröshagyma 46 kcal
100 g gomba 22 kcal
100 g darabos paradicsomkonzerv 18 kcal
1 ek paradicsomkrém 13 kcal
1 ek pirosarany 15 kcal
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
4 extrudált kenyér 148 kcal
Egy adag: 274 kcal
A felhevített olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát aztán a felszeletelt, megmosott gombát. Pár perc párolás után add hozzá a paradicsomot. Én nem szeretem szétfőzni, újabb pár perc után hozzá kevertem a babot. Paradicsom sűrítménnyel, paprika krémmel, sóval borssal és egy gerezd apróra vágott fokhagymával fűszereztem. További 5 perc főzés és kész. Az egész vacsora 15 perc alatt kész volt.