Igyekszem naponta legalább fél kiló zöldséget megenni hogy ne maradjak éhes és a szénhidrát mennyiségét csökkenteni tudjam a korábbi szokásaimhoz képest. Ehhez a recepthez praktikus főzött hámozott céklát venni, hogy gyorsan és tisztán tudj főzni. A burgonyapürét porból csináltam, nem az egész zacskót, csak a felét készítettem el. Ráírtam a maradékra, hogy hányadrész, hogy ne felejtsem el legközelebbre.
Hozzávalók fejenként:
200 g csirkemellfilé 228 kcal
150 g cékla (egy kisebb darab) 64 kcal
70 g burgonyapüré 46 kcal
100 g csíkokra vágott vegyes zöldség (répa, zeller) 42 kcal
2 evőkanál étolaj 180 kcal
Egy adag összesen: 560 kcal
A csirkemellet vágjuk szeletekre, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, serpenyőben megsütjük. Közben felszeleteljük a céklát, ha nem vágottat vettünk, a répát és a zellert is.
Ha kész a hús, kivesszük és a szaftjában megpároljuk a vegyes zöldséget, majd átforgatjuk a főtt cékla szeleteket is.
A krumplipürét fagyis kanállal formás gömböcskék formájában tálalhatjuk.
A cékla rendkívül egészséges, A, B és C- vitamin és kálium tartalma kiemelkedő, míg kalória- és szénhidráttartalma alacsony.Gazdag antioxidánsokban, ezzel is segít az egészségünk megőrzésében. Bővebben olvashatsz a cékla gyógyító hatásáról például itt:
http://nepgyogyaszat.com/nepgyogyaszat-gyogyirei/cekla.html