A karalábé energiatartalma igen alacsony, viszont ellát minket rengeteg C-, A-, és B-vitaminnal és ásványi anyaggal, erről részletesebben többek között itt olvashatsz: http://blog.egeszsegeletmod.hu/fogyokura/mit-erdemes-tudni-a-karalaberol/
Ropogós, vitamin- és fehérjedús szendvics karalábé alapon.
Hozzávalók 2 főre, 8 szendvicshez:
400 g (egy fej) karalábé: 108 kcal
1 tonhalkonzerv (125 g) saját lében: 156 kcal
100 g sovány túró: 95 kcal
2 főtt tojás: 152 kcal
Citromlé (fél citrom leve): 10 kcal
1 teáskanál mustár: 11 kcal
1 teáskanál pirosarany: 8 kcal
1 újhagyma: 10 kcal
só, bors
Egy szendvics tápértéke: 69 kcal
A tojásokat megfőzzük. A halkonzervet villával összetörjük, és összekeverjük a túróval. Apróra vágjuk a hagymát és hozzákeverjük. Citromlével, mustárral, pirosarannyal, sóval, borssal ízesítjük. A karalábét megtisztítjuk és újjnyi vastag szeletekre vágjuk. Rákenjük a szendvicskrémet és felszeletelt tojással tálaljuk.