Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Tortellini felturbózva

2017. április 21. - Karcsú ínyenc

Minden étkezéshez együnk zöldséget, vagy gyümölcsöt! A tortellinihez remekül passzol a párolt zöldség és a paradicsomszósz. Ez a recept nagyon egyszerű, munka után, gyerekek mellett is el tudod készíteni, mert kész tortellini és fagyasztott zöldség az alapja. Mivel viszonylag sok szénhidrátot tartalmaz, inkább ebédre, vagy korai vacsorára javaslom, mert az este elfogyasztott nagy mennyiségű szénhidrát fékezi az éjszakai zsírbontást.

Hozzávalók 2 főre:

250 g spenótos tortellini (félkész): 708 kcal 

200 g mexikói zöldségkeverék: 102 kcal

400 g hámozott, darabolt paradicsomkonzerv: 63 kcal

50 g vaj (kb 1 evőkanál): 37 kcal

2 evőkanál sűrített tubusos paradicsom

100 g reszelt sajt (16,5% zsírtartalmú): 262 kcal

só, bors, oregánó, kakukkfű, koriander

Egy adag tápértéke: 586 kcal

Amíg a sütő melegszik, a tortellinit kifőzzük, a zöldséget megpároljuk és egy kivjazott tűzálló edénybe tesszük. A paradicsomkonzervet a sűrített paradicsommal összefőzzük, beletesszük a maradék vajat és fűszerezzük.

Ráöntjük a tálra, megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütő középső részén 25-30 percig átsütjük, hogy a sajt aranybarnára süljön. Tálaláskor a tetejét zöldfűszerekkel díszítjük.

 

paradicsomos_tortellini.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr3212425629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása