Minden étkezéshez együnk zöldséget, vagy gyümölcsöt! A tortellinihez remekül passzol a párolt zöldség és a paradicsomszósz. Ez a recept nagyon egyszerű, munka után, gyerekek mellett is el tudod készíteni, mert kész tortellini és fagyasztott zöldség az alapja. Mivel viszonylag sok szénhidrátot tartalmaz, inkább ebédre, vagy korai vacsorára javaslom, mert az este elfogyasztott nagy mennyiségű szénhidrát fékezi az éjszakai zsírbontást.
Hozzávalók 2 főre:
250 g spenótos tortellini (félkész): 708 kcal
200 g mexikói zöldségkeverék: 102 kcal
400 g hámozott, darabolt paradicsomkonzerv: 63 kcal
50 g vaj (kb 1 evőkanál): 37 kcal
2 evőkanál sűrített tubusos paradicsom
100 g reszelt sajt (16,5% zsírtartalmú): 262 kcal
só, bors, oregánó, kakukkfű, koriander
Egy adag tápértéke: 586 kcal
Amíg a sütő melegszik, a tortellinit kifőzzük, a zöldséget megpároljuk és egy kivjazott tűzálló edénybe tesszük. A paradicsomkonzervet a sűrített paradicsommal összefőzzük, beletesszük a maradék vajat és fűszerezzük.
Ráöntjük a tálra, megszórjuk a reszelt sajttal, és az előmelegített sütő középső részén 25-30 percig átsütjük, hogy a sajt aranybarnára süljön. Tálaláskor a tetejét zöldfűszerekkel díszítjük.