Könnyű receptek, fogyókúrás tippek, motiváció

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek

Farfalle paradicsomos hallal

Nagyon gyors recept, szeretni fogod!

2017. április 26. - Karcsú ínyenc

Nem kell megijedni a tésztától! Bár a teljeskiőrlésűben is sok kalória (kb ugyanannyi, mint a fehérben), viszont hosszan tartó telítettségézetet ad, és nem löki meg hirtelen a vércukor szintet. Ha eleget mozogsz és okosan megtervezed az étrendedet, biztos helye van benne a teljeskiőrlésű tésztáknak is. Persze mértékkel, egy adagra szárazon 80g-ot kifőzve 180 g-ot számolhatsz. A halkonzeverből az olajos válozatot használtam ez alkalommal, mert kell az olaj a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához. A reggeli és a vacsora mellé ma belefér nekem. Arról nem is beszélve, hogy ma már egy órát kerékpároztam és fél órát úsztam :). Ha neked ma nem fér bele, használd az olaj nélküli konzervet, amiből 100 g 125 kcal. A spenótot kihagyhatod, igazán csak azért került bele, mert még van az erkélyen cserépben, és a színe miatt gondoltam, hogy feldobja. De a bazsalikomlevél is elegendő. 15 perc alatt elkészíthető.

 

Hozzávalók 3 főre:

240 g teljes kiőrlésú farfalle (ez a száraz súly): 822 kcal

200 g aprított, hámozott paradicsom: 42 kcal

1 olajos tonhalkonzerv (185 g): 266,4 kcal

100 g tubusos paradicsompüré (cucina): 105 kcal

100 ml víz a szós higtásához

Friss bazsalikom: 6 kcal

egy marék spenót 7 kcal

50 g olivabogyó: 75 kcal

só, bors, oregano

Egy adag tápértéke:  441 kcal

 

A tésztát sós vízben az utasítás szerint kifőzzük (15 perc), közben elkészítjük a paradicsomos szószt. Összefőzzük a darabos paradicsomot a tubusos paradicsompürével. Sóval, borssal, oreganóval, összevágott bazsalikommal fűszerezzük. A végén belevágjuk a spenótot, és belekeverjük a halkonzervet. Tálaláskor olivabogyóval díszíthetjük.

halas_teszta.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://merlegelj.blog.hu/api/trackback/id/tr5012447765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása