Nem kell megijedni a tésztától! Bár a teljeskiőrlésűben is sok kalória (kb ugyanannyi, mint a fehérben), viszont hosszan tartó telítettségézetet ad, és nem löki meg hirtelen a vércukor szintet. Ha eleget mozogsz és okosan megtervezed az étrendedet, biztos helye van benne a teljeskiőrlésű tésztáknak is. Persze mértékkel, egy adagra szárazon 80g-ot kifőzve 180 g-ot számolhatsz. A halkonzeverből az olajos válozatot használtam ez alkalommal, mert kell az olaj a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához. A reggeli és a vacsora mellé ma belefér nekem. Arról nem is beszélve, hogy ma már egy órát kerékpároztam és fél órát úsztam :). Ha neked ma nem fér bele, használd az olaj nélküli konzervet, amiből 100 g 125 kcal. A spenótot kihagyhatod, igazán csak azért került bele, mert még van az erkélyen cserépben, és a színe miatt gondoltam, hogy feldobja. De a bazsalikomlevél is elegendő. 15 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók 3 főre:
240 g teljes kiőrlésú farfalle (ez a száraz súly): 822 kcal
200 g aprított, hámozott paradicsom: 42 kcal
1 olajos tonhalkonzerv (185 g): 266,4 kcal
100 g tubusos paradicsompüré (cucina): 105 kcal
100 ml víz a szós higtásához
Friss bazsalikom: 6 kcal
egy marék spenót 7 kcal
50 g olivabogyó: 75 kcal
só, bors, oregano
Egy adag tápértéke: 441 kcal
A tésztát sós vízben az utasítás szerint kifőzzük (15 perc), közben elkészítjük a paradicsomos szószt. Összefőzzük a darabos paradicsomot a tubusos paradicsompürével. Sóval, borssal, oreganóval, összevágott bazsalikommal fűszerezzük. A végén belevágjuk a spenótot, és belekeverjük a halkonzervet. Tálaláskor olivabogyóval díszíthetjük.